Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδία: Αμετάβλητο διατηρεί το επιτόκιο η Κεντρική Τράπεζα – Στο 6,25%

Ινδία: Αμετάβλητο διατηρεί το επιτόκιο η Κεντρική Τράπεζα – Στο 6,25%
Η εν λόγω κίνηση θεωρείται απρόσμενη, συγκριτικά με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων
Αμετάβλητο διατήρησε σήμερα (7/12) το βασικό της επιτόκιο η Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας, επικαλούμενη την παγκόσμια μεταβλητότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές, μειώνοντας παράλληλα της προβλέψεις της για ανάπτυξη, πραγματοποιώντας την πρώτη επίσημη εκτίμηση μετά την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τα περισσότερα από τα μετρητά που βρίσκονται σε κυκλοφορία.
Συγκεκριμένα, η επιτροπή νομισματικής πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας, με επικεφαλής τον Urjit Patel, διατήρησε αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο στο 6,25%, με την εν λόγω κίνηση να θεωρείται απρόσμενη.
Χαρακτηριστικό άλλωστε είναι το γεγονός ότι τέσσερις εκ των πέντε οικονομολόγων που ρωτήθηκαν από την Wall Street Journal την περασμένη εβδομάδα, ανέμεναν η Reserve Bank of India να μειώσει το βασική της επιτόκιο κατά τουλάχιστον 0,25%.
Η κεντρική τράπεζα αναμενόταν να δράσει προκειμένου να αποτρέψει τις επιπτώσεις της κρίσης μετρητών που μαστίζει την τρέχουσα περίοδο τη χώρα.
Αντ' αυτού, πρόσφερε μία εκτίμηση των ζημιών που θα επιφέρει η εν λόγω εξέλιξη στην οικονομία της χώρας, μειώνοντας τις προβλέψει για ανάπτυξη στο 7,1%, έναντι προηγούμενων εκτιμήσεων στο 7,6%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης