Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο στόχαστρο των βρετανικών Αρχών η Citigroup για την απότομη πτώση της στερλίνας τον Οκτώβριο 2016

Στο στόχαστρο των βρετανικών Αρχών η Citigroup για την απότομη πτώση της στερλίνας τον Οκτώβριο 2016
Στο άνοιγμα των ασιατικών αγορών την 7η Οκτωβρίου, η βρετανική λίρα είχε κατρακυλήσει κατά περίπου 10% μέσα σε λίγα λεπτά
Στο στόχαστρο των βρετανικών Αρχών βρίσκονται οι συναλλαγματικές δραστηριότητες της Citigroup στην Ιαπωνία, σχετικά με την άνευ προηγουμένου πτώση της στερλίνας τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους.
Υπενθυμίζεται πως στο άνοιγμα των ασιατικών αγορών την 7η Οκτωβρίου, η βρετανική λίρα είχε κατρακυλήσει κατά περίπου 10% μέσα σε λίγα λεπτά, μια ασύλληπτη πτώση για ένα τόσο σημαντικό νόμισμα.
Ενδεικτικά, από τα 1,26 δολάρια έφτασε στα 1,14, μία επίδοση που αποτέλεσε χαμηλό 31 χρόνων.
Όπως ήταν φυσικό, η «κατρακύλα» πυροδότησε ένα sell-off στο Ηνωμένο Βασίλειο, εξαιτίας της έντονης ανησυχίας που δημιουργήθηκε στους επενδυτές για το μέλλον του εγχώριου νομίσματος και τον πληθωρισμό.
Αμέσως η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (Bank for International Settlements, BIS), της οποίας ηγείται ο διοικητής της Τράπεζα της Αγγλίας, Mark Carney, ξεκίνησε έρευνα για την ύποπτη αυτή περίπτωση.
Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι πλατφόρμες των ισοτιμιών και οι σχετικοί αλγόριθμοι, με την εικόνα πλέον να είναι πιο καθαρή.
Όπως αναφέρουν λοιπόν στους Financial Times τραπεζίτες και αξιωματούχοι που εμπλέκονται στην έρευνα, αν και δεν πιστεύεται πως η Citi ευθύνεται εξ’ ολοκλήρου για το sell-off, το τμήμα της στο Τόκιο έπαιξε σημαντικό ρόλο.
Μάλιστα, μιλούν για ένα συγκεκριμένο trader της τράπεζα, ο οποίος «πανικοβλήθηκε»…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης