Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ABN Amro και Societe Generale για ΕΚΤ: Παράταση του QE λόγω της Ιταλίας

ABN Amro και Societe Generale για ΕΚΤ: Παράταση του QE λόγω της Ιταλίας
Το μέλλον του QE θα αποφασιστεί αύριο, 8 Δεκεμβρίου του 2016, κατά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ
Το αποτέλεσμα του ιταλικού δημοψηφίσματος ήρθε σε μια άσχημη στιγμή για τον Mario Draghi, καθώς αύριο (8/12/2016) αναμένεται η συνεδρίαση της ΕΚΤ σχετικά με το μέλλον του QΕ.
Η συντριπτική πλειοψηφία των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters αναμένουν ότι η ΕΚΤ θα επεκτείνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων έως τον Σεπτέμβριο του 2017 διατηρώντας στον ίδιο ρυθμό τις αγορές ομολόγων (80 δισ. ευρώ σε μηνιαία βάση).
«Αναμένουμε ότι η ΕΚΤ θα επεκτείνει τις αγορές assets στον ίδιο ρυθμό έως τον Σεπτέμβριο του 2007, ενώ θα μειώσει τους περιορισμούς σχετικά με τα assets που δεν μπορεί να αγοράσει» αναφέρεται σε note της ABN Amro.
Επισημαίνεται ότι ο Mario Draghi σε πρόσφατη συνέντευξη του στην El Pais δήλωσε «θα έλεγα ότι παρά τις πολλές κρίσεις των τελευταίων έξι, επτά ετών, συνεχίζουμε να κατευθύνουμε το πλοίο προς αυτή την εντολή, και προβλέπουμε ότι ο πληθωρισμός θα επιστρέψει στον στόχο μας για 2% έως το 2018/2019».
«Λαμβάνοντας υπόψη τα λόγια του Mario Draghi που βλέπει την επιστροφή του πληθωρισμού στο στόχο της, σε δύο χρόνια, είναι πιθανώς σωστό να ρωτήσω επίσης, πότε θα περιορίσει τη νομισματική της πολιτική» αναφέρεται σε note της Anatoli Annenkov από τη Societe Generale.
«Θα υπάρξει μια καλύτερη στιγμή για να αρχίσει το tapering να αρχίσετε να λεπταίνει πέρα από το 2017;» αναρωτιέται η Annenkov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης