Τελευταία Νέα
Διεθνή

Miller (CEO Gazprom): Η Ελλάδα είναι βασική πύλη εισόδου του ρωσικού αερίου στην ΕΕ

Miller (CEO Gazprom): Η Ελλάδα είναι βασική πύλη εισόδου του ρωσικού αερίου στην ΕΕ
Το δεύτερο εξάμηνο του 2017 η κατασκευή του υποθαλάσσιου τμήματος του Turkish Stream
Τη βεβαιότητα πως η κατασκευή του υποθαλάσσιου τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2017 εξέφρασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Gazprom Alexey Miller.
Μάλιστα ο επικεφαλής του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού ανέφερε πως τα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας αποτελούν προτεραιότητα ως βασική πύλη εισόδου για την παροχή του ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με τον κ. Miller η μελέτη σκοπιμότητας των σημείων εισόδου του αγωγού φυσικού αερίου στο έδαφος της ΕΕ από τα ελληνοτουρκικά σύνορα βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωσή της. «Για το σκοπό αυτό θα κατασκευαστούν εγκαταστάσεις μεταφοράς φυσικού αερίου στην Τουρκία μήκους περίπου 500 χιλιομέτρων.
Επιπλέον η Gazprom έχει συνάψει συμφωνία με την Edison και ΔΕΠΑ για το έργο του Ποσειδών ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η παράδοση φυσικού αερίου μέσω του Turkish Stream στο έδαφος της ΕΕ για τους τελικούς καταναλωτές», ανέφερε ο κ. Miller.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου, όπως σημείωσε ο επικεφαλής της Gazprom, οι δύο γραμμές του αγωγού θα τεθούν σε πλήρη λειτουργία μέχρι τα τέλη του 2019. Ωστόσο προς το παρόν δεν έχει επιλεγεί ο ανάδοχος που θα αναλάβει την κατασκευή του μεγάλου αυτού έργου.
Ο αγωγός Turkish Stream είχε ανακοινωθεί από τις ρωσικές αρχές ως έργο τον Δεκέμβριο του 2014 ως εναλλακτική λύση στο project South Stream. Το υποθαλάσσιο τμήμα του αγωγού θα περιλαμβάνει τέσσερα τμήματα με δυναμικότητα 15.750 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων αερίου το καθένα.

Πηγή: www.worldenergynews.gr  

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης