Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: Διατηρεί αμετάβλητα τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα της χώρας

Αυστραλία: Διατηρεί αμετάβλητα τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Η εν λόγω κίνηση αναμενόταν από τους οικονομολόγους της Wall Street Journal 
Αμετάβλητα αποφάσισε να διατηρήσει τα επιτόκιά της η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας, κατά τη διάρκεια της σημερινής (6/12) συνεδρίασής της, παρά τις ανησυχίες ότι η οικονομία έχει επιβραδυνθεί απότομα κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Συγκεκριμένα, το βασικό επιτόκιο της Αποθεματικής Τράπεζας της Αυστραλίας διατηρήθηκε στο ιστορικό χαμηλό του 1,5% μία κίνηση που αναμενόταν από όλους τους δέκα οικονομολόγους της Wall Street Journal.
"Στην Αυστραλία, η οικονομία συνεχίζει τη μετάβασή της μετά την "έκρηξη" που έλαβε χώρα στις επενδύσεις εξόρυξης", δήλωσε ο επικεφαλής της τράπεζας, Philip Lowe μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ενώ πρόσθεσε ότι η επιβράδυνση που λαμβάνει χώρα κατά το τέλος του έτους είναι πιθανή, "πριν ανακάμψει και πάλι".
Να σημειώσουμε ότι από τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, όταν και ο Lowe ανέλαβε τα ηνία της τράπεζας, τόνισε την ανάγκη για μία ευελιξία της τράπεζας απέναντι στο στόχο πληθωρισμού 2-3%, λέγοντας ότι το να παρακινήσουμε τη μεγαλύτερη αύξηση του χρέους των νοικοκυριών με τη μείωση των επιτοκίων δε θα ήταν προς το δημόσιο συμφέρον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης