Τελευταία Νέα
Διεθνή

Regling: Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα θα βελτιώσουν τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

Regling: Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα θα βελτιώσουν τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους
Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος τόνισε πως τα βραχυπρόθεσμα μέτρα χωρίζονται σε τρία σετ
Μέρος των βραχυπρόθεσμων μέρων που θα βελτιώσουν τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους παρουσλίασε εν με΄ρει ο επικεφαλής του Ευρωπαικού Μηχανισμού σταθερότητας (ESM), Klaus Regling.
Μιλώντας στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τους Jeroen Dijsselbloem και Pierre Moscovici μετά τη λήξη του σημερινού Eurogroup, ο κ.Regling σχολίασε πως οι προτάσεις για το χρέος που συνάχθηκαν είναι «εφικτές», ενώ εκτίμησε πως θα οδηγήσουν σε μια αθροιστική μείωση του χρέους κατά 20% του ΑΕΠ:
«Όποιο σενάριο και να ξεκινήσουμε υπολογίζουμε μείωση του χρέους 20% μέχρι το 2060».
Ειδικότερα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος τόνισε πως τα βραχυπρόθεσμα μέτρα χωρίζονται σε τρία σετ, χωρίς όμως να δώσει πολλές λεπτομέρειες.
Σχετικά λοιπόν με τα μέτρα, ενδεικτικά, το 1ο σετ θα αφορά στην εξομάλυνση της αποπληρωμής του βραχυπρόθεσμου χρέους.
Εξηγώντας, δήλωσε πως από τα 28 έτη η ωρίμανση θα αυξηθεί πλέον στα 32,5 έτη, με τις δόσεις να είναι πιο μικρές και τον βηματισμό για την αποπληρωμή των χρεών καλύτερος.
Στο 2ο σετ θα υπάρχουν χαμηλότερα επιτόκια που θα μειώσουν τον κίνδυνο επιτοκίων για την Ελλάδα, μέσω ανταλλαγής ομολόγων κλπ.
Το 3ο σετ δε θα προβλέπει την αύξηση του επιτοκίου κατά 2% και θα συνδέεται με τους παλαιότερους στόχους που έχουν τεθεί στο πρόγραμμα σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις.
«Οι βραχυπρόθεσμες δαπάνες που περιέχονται στο πρόγραμμα θα αντισταθμιστούν με μακροπρόθεσμα οφέλη», σχολίασε ο κ.Regling.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης