Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σημαντική αύξηση στα επιτόκια στεγαστικών δανείων μετά τη νίκη Trump

ΗΠΑ: Σημαντική αύξηση στα επιτόκια στεγαστικών δανείων μετά τη νίκη Trump
Από την ημέρα των αμερικανικών εκλογών μέχρι και σήμερα, το μέσο τραπεζικό επιτόκιο για το 30ετές στεγαστικό δάνειο έχει φτάσει σταδιακά στο 4,25%, από 3,5% 
Μπορεί η επικράτηση του Donald Trump στις 8 Νοεμβρίου 2016 να έδωσε μία άνευ προηγουμένου ώθηση στις αμερικανικές αγορές, ωστόσο πλέον καθιστά πιο ακριβό το όνειρο πολλών πολιτών να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι.
Εξηγώντας, από την ημέρα των αμερικανικών εκλογών μέχρι και σήμερα, το μέσο τραπεζικό επιτόκιο για το 30ετές στεγαστικό δάνειο, το οποίο είναι και το πιο διαδεδομένο, έχει φτάσει σταδιακά στο 4,25%, από 3,5% που ήταν προηγουμένως.
Η αύξηση του επιτοκίου φτάνει δηλαδή το 21%.
Εξηγώντας περαιτέρω, ένα σπίτι καθίσταται πλέον (κατά μέσο όρο) έως και 16.400 δολάρια πιο ακριβό σε σχέση με την τιμή του πριν τις εκλογές, σύμφωνα με την έρευνα της Black Knight Financial.
Μάλιστα, η αύξηση αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερη το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς προς αυτήν την κατεύθυνση θα συμβάλει και η επικείμενη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης