Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε συμφωνία για απόσυρση των ανταρτών από το ανατολικό Χαλέπι ελπίζει Ρώσος ΥΠΕΞ

Σε συμφωνία για απόσυρση των ανταρτών από το ανατολικό Χαλέπι ελπίζει Ρώσος ΥΠΕΞ
«Είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε στη Γενεύη ακόμη και σήμερα»
Σε συμφωνία για την πλήρη απόσυρση των ανταρτών από το ανατολικό Χαλέπι ελπίζει υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergey Lavrov, ενόψει των συνομιλιών που θα διεξαχθούν ανάμεσα στις δύο χώρες τις αμέσως επόμενες ημέρες.
«Το έργο των Ρώσων και των Αμερικανών ειδικών για την κρίση στο ανατολικό Χαλέπι ξεκινάει τώρα στη Γενεύη επί μίας πρότασης των ΗΠΑ.
Θεωρούμε ότι οι Αμερικανοί όταν παρουσίασαν την πρωτοβουλία τους για την αναγκαιότητα να εγκαταλείψουν όλοι οι αντάρτες το ανατολικό Χαλέπι, γνώριζαν ποια βήματα θα απαιτούνταν από τους ίδιους και τους συμμάχους τους, οι οποίοι επηρεάζουν τους ενόπλους που έχουν εγκατασταθεί στο ανατολικό Χαλέπι», δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας σε συνέντευξη Τύπου, ενώ πρόσθεσε:
«Είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε στη Γενεύη ακόμη και σήμερα, αλλά οι Αμερικανοί ζήτησαν να μεταφερθούν οι συνομιλίες μία ή μιάμιση μέρα μετά... Πιθανώς να ξεκινήσουν αύριο το απόγευμα ή το πρωί της Τετάρτης».
Μάλιστα, ο Ρώσος ΥΠΕΞ υπογράμμισε πως όταν επιτευχθεί η συμφωνία, όσοι αντάρτες αρνηθούν να εγκαταλείψουν το πολιορκημένο τμήμα της πόλης θα αντιμετωπιστούν ως τρομοκράτες και η Ρωσία θα στηρίξει την επιχείρηση του συριακού στρατού εναντίον εκείνων που θα παραμείνουν.
Επίσης, τόνισε πως ένα ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών για εκεχειρία θα ήταν αντιπαραγωγικό, γιατί η εκεχειρία θα επέτρεπε στους αντάρτες να ανασυνταχθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης