Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays: Εντείνονται οι ανησυχίες για τις ιταλικές τράπεζες - Κίνδυνος υποβάθμισης από τους οίκους αξιολόγησης

Barclays: Εντείνονται οι ανησυχίες για τις ιταλικές τράπεζες - Κίνδυνος υποβάθμισης από τους οίκους αξιολόγησης
Σε note της Barclays επισημαίνεται ότι αν και ανοίγει ο δρόμος για υποβάθμιση των ιταλικών τραπεζών, οι οίκοι αξιολόγησης δεν θα αντιδράσουν άμεσα
Πιο δύσκολος φαίνεται πως γίνεται ο δρόμος για την ανακεφαλαιοποίηση των προβληματικών ιταλικών τραπεζών μετά το αποτέλεσμα του ιταλικού δημοψηφίσματος και την παραίτηση του Matteo Renzi.
Όπως αναφέρεται σε note της Barclays μετά την ήττα του Renzi, οι ανησυχίες σχετικά με τις ιταλικές τράπεζες αυξάνονται.
«Αυτό το αποτέλεσμα είναι πιθανό να επιδεινώσει τις ανησυχίες σχετικά με τον ιταλικό τραπεζικό τομέα και αυξάνει τους κινδύνους υποβάθμισης από τους οίκους αξιολόγησης όπως η DBRS, παρ' όλου που δεν περιμένουν άμεση αντίδραση από τους οίκους, καθώς πιθανότατα θα περιμένουν τις πολιτικές εξελίξεις πριν τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης σχετικά με την αξιολόγηση», επισημαίνουν οι αναλυτές της Barclays.
Ο πρόεδρος της Ιταλίας Sergio Mattarella θα μπορούσε να αποδεχθεί την παραίτηση του Renzi και να προκαλέσει πρόωρες εκλογές το 2018 ή να προχωρήσει στη σύσταση κυβέρνησης τεχνοκρατών.
Ωστόσο, οποιοδήποτε βήμα ασκεί περαιτέρω πίεση στο τραπεζικό σύστημα και κατ' επέκταση στο ευρώ, που υποχώρησε σε χαμηλό 20 μηνών έναντι του δολαρίου μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος στην Ιταλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης