Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Αβραμόπουλου με Guterres – Στο επίκεντρο το μεταναστευτικό

Συνάντηση Αβραμόπουλου με Guterres – Στο επίκεντρο το μεταναστευτικό
Στην Ουάσιγκτον μεταβαίνει σήμερα ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Δ. Αβραμόπουλος
Με τον νέο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, A. Guterres συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Δ. Αβραμόπουλος, ο οποίος σήμερα μεταβαίνει στην Ουάσιγκτον για να συμμετάσχει στη σύνοδο των Υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης ΕΕ - ΗΠΑ.
Κατά τη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε ε πολύ φιλικό κλίμα, καθώς οι δύο τους συνδέονται με δεσμούς φιλίας από παλιά και είχαν συνεργαστεί στενά όταν ο κ.Guterres διετέλεσε Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, συζήτησαν για το μεταναστευτικό και  ζητήματα ασφάλειας, όπως επίσης θέματα γεωστρατηγικού και γεωπολιτικού ενδιαφέροντος  και οι εξελίξεις στο Κυπριακό.
Μάλιστα, ο κ. Αβραμόπουλος στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης ενημερώθηκε εκτενώς από το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας  για την λειτουργία του Ηλεκτρονικού Συστήματος Ταξιδιωτικής Αδειας ESTA (Electronic System for Travel Authorization) των ΗΠΑ, ενόψει της προετοιμασίας του αντίστοιχου Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφοριών και 'Αδειας Ταξιδίου ETIAS (European Travel Information and Authorisation System).
Σημειώνεται ότι ο κ. Αβραμόπουλος στην Ουάσινγκτον θα έχει και επαφές με το αμερικανικό Κογκρέσο για θέματα ασφάλειας και ειδικότερα για την υπερατλαντική συνεργασία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης