Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στη Wall Street, με το βλέμμα σε μακρο και Ιταλία

Οριακές μεταβολές στη Wall Street, με το βλέμμα σε μακρο και Ιταλία
Στα μακροοικονομικά νέα, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων εννέα ετών βρέθηκε η ανεργία στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2016
Μεικτά πρόσημα και οριακές μεταβολές επικρατούν στην εκκίνηση της σημερινής, Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, συνεδρίασης στη Wall Street, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα στα μακροοικονομικά μεγέθη, αλλά και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού Ωκεανού, ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος στην Ιταλία.
Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,12% ή 22,50 μονάδες και διαμορφώνεται στις 19.169,43 μονάδες.
Προσπάθειες ανόδου καταγράφονται για τον τεχνολογικό Nasdaq, μετά τις ισχυρές απώλειες των πρόσφατων συνεδριάσεων.
Ο δείκτης βρίσκεται οριακά σε θετικό έδαφος (+0,04%), στις 5.253,46 μονάδες.
Στις 2.193,77 μονάδες βρίσκεται ο δείκτης-βαρόμετρο S&P 500, πετυχαίνοντας κέρδη 0,12%.
Στα μακροοικονομικά νέα, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων εννέα ετών βρέθηκε η ανεργία στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε σήμερα Παρασκευή (2/12) η κυβέρνηση της χώρας, με το εν λόγω ποσοστό να διαμορφώνεται στο 4,6%.
Παράλληλα, οι νέες θέσεις εργασίας για τον Νοέμβριο αυξήθηκαν κατά 178.000, όντας αρκετά κοντά σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street, οι οποίοι ανέμεναν η αύξηση να διαμορφωθεί στις 200.000 θέσεις.
Να σημειώσουμε ότι τα στοιχεία για τους δύο προηγούμενους μήνες αναθεωρήθηκαν χαμηλότερα κατά 2.000
Αναλυτικότερα, οι μισθοδοσίες του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκαν κατά 156.000, με τις επιχειρηματικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες υγείας να βρίσκονται στο επίκεντρο, ενώ η απασχόληση στην κυβέρνηση κατέγραψε άνοδο κατά 22.000 θέσεις.
Τα εν λόγω δεδομένα ενισχύουν ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες η Federal Reserve να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων μέχρι το τέλος του έτους, καθώς κρίνονται θετικότερα του αναμενομένου.
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το κρίσιμο δημοψήφισμα στην Ιταλία την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 για τη συνταγματική αναθεώρηση.
Αγορές και αναλυτές προεξοφλούν επικράτηση του «Όχι» (με βάσης τις δημοσκοπήσεις), δηλαδή απόρριψη της πρότασης Matteo Renzi, εξέλιξη η οποία εκτιμάται ότι θα οδηγήσει την Ιταλία σε μια μακρά περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας.
Το λάθος του Matteo Renzi να προειδοποιήσει με παραίτηση, εφόσον απορριφθεί η πρότασή του, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στην Ιταλία και την Ευρωζώνη, στον απόηχο του Brexit και της εκλογής Trump στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης