Τελευταία Νέα
Διεθνή

Morgan Stanley: Δεν θα υπάρξει πανικός αν κερδίσει το «Όχι» στην Ιταλία – Δύσκολο να παρέμβει η ΕΚΤ

Morgan Stanley: Δεν θα υπάρξει πανικός αν κερδίσει το «Όχι» στην Ιταλία – Δύσκολο να παρέμβει η ΕΚΤ
Η αναλύτρια απέκλεισε το ενδεχόμενο επέκτασης του QE από την ΕΚΤ για την Ιταλία, αν τελικά κερδίσει το «Όχι»
Πολύ πιο ψύχραιμη από την πλειοψηφία των αναλυτών παρουσιάζεται η οικονομολόγος της Morgan Stanley, Elga Bartsch, σχετικά με το τι θα ακολουθήσει στις αγορές στην περίπτωση που κερδίσει το «Όχι» στο ιταλικό δημοψήφισμα στις 4 Δεκεμβρίου 2016.
Το δημοψήφισμα στη γειτονική μας χώρα καλέστηκε από τον Matteo Renzi και έχει σκοπό τη μεταρρύθμιση του ιταλικού Συντάγματος, μία πρόκληση πολλών 10ετιών.
Επίσης, μιλώντας στο CNBC, η αναλύτρια απέκλεισε το ενδεχόμενο επέκτασης του QE (quantitive easing, ποσοτική χαλάρωση) από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την Ιταλία, αν τελικά κερδίσει το «Όχι».
Να σημειωθεί πως οι φήμες για τα παραπάνω φούντωσαν μετά την ομιλία του κ.Mario Draghi αλλά και το σχετικό δημοσίευμα του Reuters, το οποίο επικαλούταν πηγές της Ε.Κ.Τ.
Όπως και οι ομόλογοί της στη JP Morgan πριν δύο μέρες, έτσι και η αναλύτρια της Morgan Stanley τονίζει πως το Συμβούλιο της Τράπεζας είναι πολύ δύσκολο να εγκρίνει μία επέκταση του προγράμματος ειδικά για την Ιταλία,
Ωστόσο, η κα Bartsch αναγνώρισε πως κίνδυνος για την Ε.Ε θα μπορούσε να είναι ο συνδυασμός μη επιθυμητών αποτελεσμάτων στο ιταλικό δημοψήφισμα, τις γαλλικές προεδρικές εκλογές και τις εκλογές στη Γερμανία.
Καταλήγοντας, υποστήριξε πως, αν και ακόμα δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, μία αντιστροφή της τάσης για την παγκοσμιοποίηση θα μπορούσε να βλάψει την παραγωγικότητα και τις επιχειρήσεις παγκοσμίως.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης