Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιμένει ο Kaplan (Fed): Ώρα για αύξηση των επιτοκίων - Δεν υφίσταται κίνδυνος ύφεσης

Επιμένει ο Kaplan (Fed): Ώρα για αύξηση των επιτοκίων - Δεν υφίσταται κίνδυνος ύφεσης
«Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο, που οφείλουμε, στο εγγύς μέλλον, να αποσύρουμε σε ορισμένο βαθμό τις διευκολύνσεις»
Την άποψη ότι ήρθε η ώρα για αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου επανέλαβε σήμερα, Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος της Federal Reserve (Fed - Ομοσπονδιακή Τράπεζα) του Ντάλας, Robert Kaplan.
Ειδικότερα, υποστήριξε πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πρέπει να ξεκινήσει σύντομα την αύξηση των επιτοκίων.
Εκτιμώντας πως δεν υφίσταται άμεσος κίνδυνος ύφεσης, ο Kaplan σημείωσε πως η κατανάλωση στις ΗΠΑ είναι σε καλή κατάσταση και, ως αποτέλεσμα, το αμερικανικό ΑΕΠ θα ενισχυθεί με ρυθμό περίπου 2%, σε ετήσια βάση, ακόμα και αν δεν υπάρξουν νέες οικονομικές πολιτικές από τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ.
«Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο, που οφείλουμε, στο εγγύς μέλλον, να αποσύρουμε σε ορισμένο βαθμό τις διευκολύνσεις», προσέθεσε.
Η επόμενη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της Fed (FOMC) είναι προγραμματισμένη για τις 13 και 14 Δεκεμβρίου, με την αγορά να αναμένει αύξηση των επιτοκίων.

Χθες, Τετάρτη, το BankingNews μετέδιδε:

Kaplan (Fed): Η αύξηση των επιτοκίων πλησιάζει – Θα μπορούσε να γίνει από τον Σεπτέμβριο 2016

Υπέρ της αύξησης των επιτοκίων στο εγγύς μέλλον τάχθηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve, Fed) του Dallas, Robert Kaplan.
Να σημειωθεί πως η Τράπεζα συνεδριάζει τον Δεκέμβριο του 2016, με τους επενδυτές να προεξοφλούν μία σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.
Μάλιστα, ο ανώτατος τραπεζίτης εξέφρασε την άποψη πως η αύξηση των επιτοκίων θα μπορούσε να γίνει στις συνεδριάσεις του Σεπτεμβρίου ή Νοεμβρίου.
Επίσης, προανήγγειλε πως η Fed θα προχωρήσει σε περαιτέρω δράση σχετικά με την αύξηση των επιτοκίων από το επόμενο έτος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης