Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγαλύτερες περικοπές στην επενδυτική της τραπεζική ετοιμάζει η RBS, στον απόηχο των stress tests

Μεγαλύτερες περικοπές στην επενδυτική της τραπεζική ετοιμάζει η RBS, στον απόηχο των stress tests
Ο απώτερος σκοπός είναι να αυξήσει τη ρευστότητα άρα και τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας CET1
Μεγαλύτερες περικοπές στην επενδυτική της τραπεζική ετοιμάζει η Royal Bank of Scotland (RBS), μετά τις απογοητευτικές επιδόσεις στα stress tests της Τράπεζας της Αγγλίας (Bank of England, BoE).
Επίσης, όπως αναφέρει στο σχετικό του δημοσίευμα το Bloomberg, η σκωτσέζικη τράπεζα αναμένεται να μειώσει και τις δραστηριότητές της στην Ιρλανδία.
Ο απώτερος σκοπός είναι να αυξήσει τη ρευστότητα άρα και τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας CET1.
Μάλιστα, οι αναλυτές εκτιμούν πως η RBS θα χρειαστεί συνολικές περικοπές ύψους 44 δισ. στερλινών από το ενεργητικό της, προκειμένου να βελτιώσει αισθητά τα κεφαλαιακά αποθεματικά της.
Να υπενθυμιστεί πως η RBS έχει να αντιμετωπίσει στο μέλλον και πρόστιμα τουλάχιστον 8 δισ. στερλινών, εξαιτίας της πώλησης «τοξικών» στεγαστικών δανείων στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η RBS, με βάση το stress test της BoE, πρέπει να ενισχύσει τα κεφάλαιά της κατά 2 δισ. στερλίνες.
Όπως ανέφερε η ανακοίνωση της BoE, «bάσει της αξιολόγησης της ίδιας της RBS για την ανθεκτικότητα που παρουσίασε στη διάρκεια των stress tests, έχει ήδη αναβαθμίσει το capital plan για να συμπεριλάβει περαιτέρω ενέργειες ισχυροποίησης του κεφαλαίου και αυτό το αναθεωρημένο σχέδιο έχει γίνει αποδεκτό από το συμβούλιο της PRA».
Επισημαίνεται πως στη δοκιμασία συμμετείχαν επτά τράπεζες: Η RBS και οι Βarclays, Standard Chartered, HSBC Holdings PLC, Lloyds Banking Group PLC, Santander U.K. και Nationwide Building Society.
Τα αποτελέσματα αποτελούν άλλο ένα πλήγμα για την τράπεζα, το 73% της οποίος εξακολουθεί να ελέγχεται από τη βρετανική κυβέρνηση, μετά τη διάσωση του 2008.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης