Τελευταία Νέα
Διεθνή

JP Morgan: Οι πολιτικές Trump θα ενισχύσουν τις αγορές – Στις 2.400 μονάδες ο S&P το 2017

JP Morgan: Οι πολιτικές Trump θα ενισχύσουν τις αγορές – Στις 2.400 μονάδες ο S&P το 2017
Ιδιαίτερα ευνοημένες θα είναι οι μετοχές των εταιρειών που είναι ευαίσθητες στον υψηλό πληθωρισμό, το χαλαρότερο ρυθμιστικό πλαίσιο και το ισχυρό δολάριο
Αισιόδοξη για το μέλλον των αμερικανικών αγορών είναι και η JP Morgan, επικαλούμενη για τις bullish προβλέψεις της τις πολιτικές που θα ακολουθήσει ο νεοεκλεγέντας Πρόεδρος, Donald Trump.
Όπως αναφέρει σε σημείωμα του ο Dubravko Lakos-Bujas, στρατηγικός αναλυτής της τράπεζας, ιδιαίτερα ευνοημένες θα είναι οι μετοχές των εταιρειών που είναι ευαίσθητες στον υψηλό πληθωρισμό, το χαλαρότερο ρυθμιστικό πλαίσιο και το ισχυρό δολάριο, τα τρία στοιχεία δηλαδή που θα πυροδοτήσουν οι μειώσεις φόρων και οι νομοθετικές αλλαγές στις οποίες θα προχωρήσει ο Ρεπουμπλικάνος.
Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, ο S&P 500 θα αυξήσει την αξία του (σε σχέση με τις 2.210 μονάδες που διαπραγματεύεται σήμερα) κατά 9% το επόμενο έτος, κλείνοντας στις 2.400 μονάδες.
Σημειώνεται πως νωρίτερα η Goldman Sachs προέβλεψε (link) πως ο δείκτης – βαρόμετρο θα κλείσει στις 2.300 μονάδες το 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης