Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Ο στόχος του 3,5% για το πρωτογενές πλεόνασμα, το ΔΝΤ και το χρέος

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Ο στόχος του 3,5% για το πρωτογενές πλεόνασμα, το ΔΝΤ και το χρέος
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde, δεν θα συμμετέχει στο Eurogroup της Δευτέρας (5/12/2016)
Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε σήμερα (30/11/2016) ευρωπαίος αξιωματούχος, ο οποίος ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους, αν και αναγνώρισε ότι υπάρχουν κάποια ανοιχτά θέματα επεσήμανε πως τις τελευταίες μέρες έχει γίνει σημαντική πρόοδος, ενώ «η ατμόσφαιρα είναι πολύ συνεργάσιμη».
«Είμαι πεπεισμένος ότι εάν όλοι είναι πρόθυμοι θα καταφέρουμε να φτάσουμε σε συμφωνία εντός του 2016» τόνισε χαρακτηριστικά.
Ειδικά για την εργασιακή μεταρρύθμιση, επεσήμανε ότι είναι το μόνο θέμα που -όπως φαίνεται- δεν θα επιλυθεί σε τεχνικό επίπεδο αλλά σε πολιτικό.
Αναφερόμενος στην έκθεση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέος, ο ίδιος αξιωματούχος εξήγησε ότι μπορεί να διαμορφωθεί μόνο όταν «η συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού (Staff Level Agreement) θα έχει ολοκληρωθεί διότι σε αυτή θα πρέπει να ενσωματωθούν μια σειρά από προβλέψεις, όπως αυτές για τα μακροοικονομικά στοιχεία και την ανάπτυξη».
Όσον αφορά στο ΔΝΤ, ο ίδιος είπε ότι για να υπάρξει συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία όλων των πλευρών -συμπεριλαμβανομένου και του ΔΝΤ. «Είναι καθαρή λογική» είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος σχετικά με το στόχο του 3,5% για το πρωτογενές πλεόνασμα τόνισε ότι θα πρέπει να τηρηθεί στη βάση της συμφωνίας.
«Είπαμε ότι πρέπει να είναι μεσοπρόθεσμο διάστημα, άρα όχι ένα με δύο χρόνια, διότι αυτό είναι βραχυπρόθεσμο διάστημα και όχι 20 -30 χρόνια διότι αυτό είναι μακροπρόθεσμο - θα δούμε» είπε χαρακτηριστικά.
Πάντως, επισημαίνεται ότι σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η επικεφαλής του ΔΝΤ Christine Lagarde δεν θα συμμετέχει στο Eurogroup της Δευτέρας (5/12/2016).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης