Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Αντιμέτωπες με έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας θα βρεθούν το φετινό χειμώνα Βρετανία και Γαλλία

Bloomberg: Αντιμέτωπες με έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας θα βρεθούν το φετινό χειμώνα Βρετανία και Γαλλία
Σε εντελώς αντίθετο κλίμα, η Γερμανία βρίσκεται αντιμέτωπη με το πρόβλημα… πλεονάσματος ηλεκτρικής ενέργειας
Αντιμέτωπες με έλλειψη ηλεκτρικής ενεργείας ίσως έρθουν το φετινό χειμώνα η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ειδικά στην περίπτωση που επικρατήσει ψύχος.
Όπως αναφέρει σε σημερινό (29/11) του δημοσίευμα το Bloomberg επικαλούμενο τη σχετική έκθεση (Winter Outlook) του Entsoe (European Network of Transmission System Operators for Electricity), η διαθεσιμότητα στους πυρηνικούς σταθμούς της Electricite de France έχει φτάσει σε χαμηλό 10ετίας, με αποτέλεσμα η Γάλλια να χρειαστεί επιπλέον εισαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας της αμέσως επόμενες εβδομάδες.
Από την άλλη, η γειτονικής της Βρετανία θα αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα από τις αρχές Ιανουαρίου 2017, αν οι θερμοκρασίες πέσουν κάτω από το μέσο όρο των προηγούμενων χειμώνων.
Η έκθεση ωστόσο επισημαίνει πως ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες, η αυξημένη ζήτηση των δύο χωρών ζήτηση μπορεί να ικανοποιηθεί από τα αποθεματικά που διατηρούνται σε άλλες περιοχές της Ευρώπης.
Να σημειωθεί πως νωρίτερα αυτό το μήνα, η Reseau de Transport d’Electricite, ο φορέας εκμετάλλευσης του δικτύου, είχε επίσης προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο έλλειψης ηλεκτρικής ενέργειας το χειμώνα στη Γαλλία.
Σε εντελώς αντίθετο κλίμα, η Γερμανία βρίσκεται αντιμέτωπη με το πρόβλημα… πλεονάσματος (όπως και στο εμπορικό ισοζύγιο) ηλεκτρικής ενέργειας, με αποτέλεσμα να υπάρχει ανησυχία για κατακόρυφη πτώση των τιμών.

Η έλλειψη στη Γαλλία αυξάνει τις τιμές:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης