Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Επιφυλακτική η Citigroup για την Ελλάδα - Οι πιστωτές αυξάνουν την πίεση, δύσκολη η αξιολόγηση έως το Eurogroup

tags :
Επιφυλακτική η Citigroup για την Ελλάδα - Οι πιστωτές αυξάνουν την πίεση, δύσκολη η αξιολόγηση έως το Eurogroup
Οι πιστωτές της Ελλάδας αυξάνουν την πίεση, προκειμένου να επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις
«Επιφυλακτική» δηλώνει η Citigroup για την Ελλάδα, εκτιμώντας ότι θα είναι δύσκολη η ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέχρι την επόμενη εβδομάδα, στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου 2016.
Όπως διαπιστώνει η Citigroup, οι πιστωτές της Ελλάδας αυξάνουν την πίεση, προκειμένου να επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις (κυρίως στα αμφιλεγόμενα ζητήματα του εργασιακού).
Μάλιστα η Citigroup υπενθυμίζει τις δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων, που δείχνουν ότι ακόμη υπάρχουν διαφορές στις δύο πλευρές.
Ειδικότερα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, P. Moscovici αναγνώρισε ότι χρειάζεται ακόμη να αντιμετωπιστούν ορισμένα τεχνικά ζητήματα σχετικά με τη δεύτερη αξιολόγηση.
Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, B. Coeuré, από την άλλη πλευρά, ακούστηκε πιο προσεκτικός, λέγοντας ότι το Eurogroup θα «προβεί σε απολογισμό της προόδου που σημειώθηκε» [για τη δεύτερη αναθεώρηση] και «έθεσε το χρονοδιάγραμμα» για τη σύναψή της.
Το χρονοδιάγραμμα σχετικά με την απόφαση να συμπεριληφθούν τα ελληνικά ομόλογα στο QE της ΕΚΤ παραμένει ασαφές, δήλωσε ο Coeuré επισημαίνοντας ότι η ΕΚΤ υποστηρίζει την ανάγκη λήψης μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους, όπως είχε συμφωνηθεί τον Μάιο του 2016.
Τέλος, ο επικεφαλής του ESM, Κ.  Regling είπε στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard ότι ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους αποκλείεται, ακόμη και μετά το 2018 και υποστήριξε ότι η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα είναι «αργή και συχνά με καθυστερήσεις».
Η οικονομία εξακολουθεί να βρίσκεται σε "στασιμότητα", ανέφερε.
Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι τόσο το ΑΕΠ όσο και οι δημοσιονομικοί στόχοι θα είναι καλύτερα από το αρχικά προβλεπόταν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης