Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παπαδημητρίου στο Bloomberg: To ΔΝΤ έχει κάνει πολλά λάθη, ήρθε η ώρα να αποφασίσει

Παπαδημητρίου στο Bloomberg: To ΔΝΤ έχει κάνει πολλά λάθη, ήρθε η ώρα να αποφασίσει
Το Eurogroup έχει έτοιμα μέτρα χαλάρωσης του χρέους αν χρειαστεί, όταν το ελληνικό πρόγραμμα ολοκληρωθεί το 2018
Ήρθε η στιγμή που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρέπει να αποφασίσει για την Ελλάδα υπογραμμίζει ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου σε συνέντευξη του στο Bloomberg.
Όπως αναφέρει ο έλληνας υπουργός «το μονοπάτι που οδηγεί στην ανάπτυξη περνά διαδοχικά από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, την ελάφρυνση του χρέους και μετά την εισαγωγή στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».
Το Bloomberg, σχολιάζει το γεγονός ότι ο οικονομολόγος Δημήτρης Παπαδημητρίου , που έχει διατελέσει πρύτανης του Bard College’s Levy Economics Institute, εντάχθηκε στην ελληνική κυβέρνηση πριν από ένα περίπου μήνα, μετά τον ανασχηματισμό και καλείται τώρα να έρθει αντιμέτωπος με το ΔΝΤ όπου για χρόνια υπερασπιζόταν τις εναλλακτικές λύσεις για την μακροοικονομία που υιοθετεί το Ταμείο.
«Τώρα, το Ταμείο πρέπει να αποφασίσει αν η ελληνική ανάκαμψη θα συμβεί με ή χωρίς τη συμμετοχή του» υποστηρίζει ο έλληνας υπουργός.
«Το ΔΝΤ έχει αλλάξει γνώμη πολλές φορές.
Είναι πολύ δύσκολο να γνωρίζουμε αν πράγματι θέλουν να είναι εντός ή εκτός.
Νομίζω ότι θέλουν να συμμετάσχουν και εμείς το θέλουμε αυτό», δήλωσε ο κ. Παπαδημητρίου

Ανυποχώρητοι στα εργασιακά - Οι μεταρρυθμίσεις αυτές δεν θα φέρουν ανάπτυξη

«Είμαστε ανυποχώρητοι γιατί τελικά, αυτές οι μεταρρυθμίσεις δεν αποτελούν λόγο για οποιαδήποτε ανάπτυξη», υπογράμμισε, παράλληλα, ο υπουργός Οικονομίας, ενώ υποστήριξε ότι η επιμονή του Ταμείου σε αυτές έχει γίνει δογματικό θέμα για το ΔΝΤ.
«Αν κοιτάξετε τις προβλέψεις που έχουν κάνει, έχουν κάνει λάθος.
Και μιλάμε για πραγματικό λάθος.
Όμως, αν έχεις ακολουθήσει αυτή τη διαδικασία για τόσες πολλές χώρες, είναι πολύ δύσκολο να την αλλάξεις», είπε χαρακτηριστικά.
Όπως επισημαίνεται, ο πρόεδρος του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem, δήλωσε την Πέμπτη στο Bloomberg ότι έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στις συνομιλίες στην Αθήνα αλλά χρειάζονται και άλλες μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά και τις ιδιωτικοποιήσεις.
Το Eurogroup έχει έτοιμα μέτρα χαλάρωσης του χρέους "αν χρειαστεί", για όταν το ελληνικό πρόγραμμα ολοκληρωθεί το 2018, είπε.
«Στο τέλος, πάντα υπάρχει μία συμφωνία.
Δεν είναι η συμφωνία που αρέσει σε όλους, αλλά πιστεύω ότι είναι μία συμφωνία με την οποία μπορεί να ζήσει κάθε πλευρά, δεδομένων των δικών τους ιδιαίτερων αναγκών», εκτίμησε ο κ. Παπαδημητρίου.

Γιατί ο Τσίπρας με έβαλε στην κυβέρνηση 

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα τόνισε οτι τον έβαλε στην κυβέρνηση για να χαράξει μία στρατηγική ώστε η χώρα να πετύχει βιώσιμη και περιεκτική ανάπτυξη.
Αυτό σημαίνει ανάπτυξη που δεν αυξάνει την ανισότητα, ενώ επίσης σημαίνει δημιουργία ενός φιλικού στην επιχειρηματικότητα περιβάλλοντος, κάτι το οποίο ο κ. Παπαδημητρίου δηλώνει ότι κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παρά τη φήμη για το αντίθετο, επισημαίνει το Bloomberg.
«Δεν είμαι μέλος του κόμματος και για αυτό μπορώ να πω υπέρ των επιχειρήσεων χωρίς να πρέπει να ανησυχώ ή να απολογηθώ για αυτό», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας.
«Ο καθένας αναγνωρίζει ότι η επένδυση είναι το πιο σημαντικό ζήτημα, δεδομένου ότι είμαστε στην ευρωζώνη και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο παρά να σεβαστούμε τους κανονισμούς της ευρωζώνης και της ΕΕ».

(Πρώτη ανημέρωση 18:34, 27 Νοεμβρίου)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης