Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος: Χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης - Δεν θα αποτελέσουμε συμπλήρωμα κανενός

Θεοχαρόπουλος: Χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης - Δεν θα αποτελέσουμε συμπλήρωμα κανενός
"Δεν χρειάζεται ένας νέος γύρος ψευδαισθήσεων στην χώρα", τονίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος
«Χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης για να μην βρεθεί ξανά η χώρα με το ένα πόδι εκτός ευρωζώνης», ανέφερε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "Παρασκήνιο" ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.
Όπως τονίζει, «σταθερή μας θέση είναι ότι η χώρα δεν μπορεί να βγει από την κρίση και τα μνημόνια με κυβερνήσεις μονοκομματικές ή με ένα κόμμα συμπλήρωμα για να βγουν οι 151 έδρες.
Δεν χρειάζεται ένας νέος γύρος ψευδαισθήσεων στην χώρα.
Απαιτείται κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων. Εθνική συνεννόηση επιδιώκουμε σταθερά, χθες, σήμερα και αύριο.
Σε ένα τέτοιο σχήμα θα συμμετείχαμε.
Δεν θα αποτελέσουμε όμως το δεκανίκι και το συμπλήρωμα κανενός».
Ακόμη, ο κ. Θεοχαρόπουλος υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα «με τις αναποτελεσματικές πολιτικές που ασκούνται δεν μπορεί να βγει από την κρίση».
Κατά τον ίδιο,  «μόνο αν συμφωνηθούν και υλοποιηθούν, στο πλαίσιο της εθνικής συνεννόησης, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με στόχο την εξοικονόμηση δαπανών σε όλους τους τομείς πολιτικής θα μπορέσει να σταματήσει η φορομπηχτική πολιτική που επιτείνει τον φαύλο κύκλο ύφεσης και ανεργίας».
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον κ. Θεοχαρόπουλο, «είναι απαραίτητη η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους για να καταστεί βιώσιμο», αλλά  «ακόμη και να ρυθμιζόταν το χρέος, γρήγορα θα φτάναμε στο ίδιο σημείο εάν δεν υιοθετηθεί ένα υγιές παραγωγικό μοντέλο.
Αν δεν υπάρξει άμεσα στροφή και αλλαγή πολιτικών, δεν θα αργήσει η χρονική στιγμή που η χώρα μας θα βρεθεί ξανά με το ένα πόδι εκτός ευρωζώνης και τότε οι συνέπειες θα είναι μη αντιστρεπτές».
Όπως σημειώνει, «ο κίνδυνος αυτός δεν έχει ξεπεραστεί και θα έρθει ξανά στο προσκήνιο αν δεν υπάρξει εθνική συνεννόηση με στόχο μία αποτελεσματική πολιτική εξόδου από την κρίση»
Κάνοντας αναφορά στο ζήτημα των εργασιακών σχέσεων, αφού αναφέρει ότι «σήμερα  οι εργασιακές σχέσεις είναι σε άθλια κατάσταση», προσθέτει ότι «άλλη μια προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, η επανάκτηση του θεσμού της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων θα αθετηθεί, άλλη μια κόκκινη γραμμή θα αλλάξει χρώμα».
Κατά τον ίδιο, «το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η διακύβευση όλων των ευρωπαϊκών κεκτημένων στα εργασιακά θέματα, και ο κίνδυνος η χώρα μας να αποτελεί πια μόνιμα την εξαίρεση εκτός κοινοτικού κεκτημένου».
Ο κ. Θεοχαρόπουλος τονίζει  ότι «η ελληνική κυβέρνηση όφειλε να κλείσει και όχι να ανοίξει την πόρτα στις ομαδικές απολύσεις.
Εμείς λέμε ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ στην άρση του περιορισμού των ομαδικών απολύσεων. Πρόκειται για ιδεολογική εμμονή ορισμένων εταίρων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης