Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυβερνητικές πηγές: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Πρωθυπουργού στη Θράκη

Κυβερνητικές πηγές: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Πρωθυπουργού στη Θράκη
Τι ανέφεραν κυβερνητικές πηγές για την περιοδεία του Πρωθυπουργού στη Θράκη
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Πρωθυπουργού στη Θράκη, κατά την οποία ο Αλέξης Τσίπρας προέβαλε ένα νέο όραμα για τη Θράκη, στον πυρήνα του οποίου βρίσκονται η ανάπτυξη και η παιδεία, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.
Αυτοί οι δυο άξονες αλληλοσυμπληρώνονται και βασίζονται στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας, ιδιαίτερα στη στρατηγικού χαρακτήρα γεωγραφική θέση και στο υψηλά καταρτισμένο ανθρώπινο κεφάλαιό της.
Έτσι, όπως σημείωναν οι ίδιες πηγές, χαράσσεται για τη Θράκη η ρεαλιστική  προοπτική να καταστεί ενεργειακός, εμπορικός και διαμετακομιστικός κόμβος, που παρέχει περισσότερη ευημερία σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες.
Τα στοιχεία αυτά, όπως ανέφεραν πηγές του Μαξίμου, αντικατοπτρίστηκαν τόσος τους σταθμούς τις περιοδείας όσο και στη σύνθεση της κυβερνητικής αποστολής που πλαισίωσε τον Πρωθυπουργό.
Σε αυτό το πλαίσιο, τον Πρωθυπουργό συνόδευσαν οι Υπουργοί Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου, Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Α. Χαρίτσης και ο Υφυπουργός Σ. Πιτσιόρλας.
Με αφετηρία τον διαρκώς αναπτυσσόμενο λιμένα της Αλεξανδρούπολης και το εργοτάξιο του TAP, οι επισκέψεις του Αλέξη Τσίπρα συνεχίστηκαν σε τόπους και σχολεία όπου ο υπήρξε απευθείας επαφή τόσο με συμπολίτες μας που ανήκουν στη μουσουλμανική  μειονότητα  όσο και με το σύνολο των πολιτών και των παραγωγικών φορέων της περιοχής.
Ενθουσιώδης υποδοχή επιφυλάχθηκε στο Πρωθυπουργό στο χωριό Φιλλύρα της Ροδόπης, όπως και από τους μαθητές, καθηγητές και γονείς του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Ξάνθης, οι οποίοι χαρακτήρισαν ως «συγκινητικά πρωτοφανή» την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο σχολείο τους.
Παρόμοιο κλίμα επικράτησε και στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής, όπου  το εξαιρετικό κλίμα συνύπαρξης των παιδιών συνοδεύτηκε από την πλούσια μουσική παράδοση της πατρίδας μας.
Οι επαφές του Πρωθυπουργού με τους πολίτες της Θράκης ολοκληρώθηκαν με μια εφ´ όλης της ύλης ομιλία, σε μια μαζική συγκέντρωση και μια κατάμεστη αίθουσα, στην οποία ο Α. Τσιπρας ανέπτυξε τους στρατηγικούς άξονες της κυβέρνησης για  την εκπαίδευση, την έρευνα, τις υποδομές, την ενέργεια, την προστασία της εργασίας και του κοινωνικού κρατους, στην κατεύθυνση της βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης για τη Θράκη και ολόκληρη την Ελλάδα.
Ο Πρωθυπουργός, τέλος , σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δεσμεύτηκε πως το ενδιαφέρον θα παραμείνει αμείωτο για τη Θράκη και πως την επίσκεψη του θα ακολουθήσουν πρωτοβουλίες για την περαιτέρω ενίσχυση της παιδείας και της ανάπτυξης, ως αλληλένδετων όρων για την ευημερία όλων των Θρακιωτών, χωρίς αποκλεισμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης