Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνετη επικράτηση Renzi σε ψήφο εμπιστοσύνης στην ιταλική Βουλή 10 ημέρες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα

Άνετη επικράτηση Renzi σε ψήφο εμπιστοσύνης στην ιταλική Βουλή 10 ημέρες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα
Ο ιταλικός προϋπολογισμός για το ερχόμενο έτος μεταξύ άλλων αυξάνει τις δαπάνες συντάξεων και υγείας, ενώ αναβάλλει μια μεγάλη αύξηση στον ΦΠΑ
Ψήφο εμπιστοσύνης στο πλαίσιο έγκρισης του προϋπολογισμού του 2017 κέρδισε σήμερα Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016 ο Ιταλός πρωθυπουργός, Matteo Renzi, στην Κάτω Βουλή μόλις 10 ημέρες πριν τη διεξαγωγή του κρίσιμου ιταλικού δημοψηφίσματος περί της συνταγματικής μεταρρύθμισης που προτείνει.
Ο ιταλικός προϋπολογισμός για το ερχόμενο έτος μεταξύ άλλων αυξάνει τις δαπάνες συντάξεων και υγείας, ενώ αναβάλλει μια μεγάλη αύξηση στον ΦΠΑ.
Η ιταλική Κάτω Βουλή υπερψήφισε την κυβέρνηση με 348 ψήφους υπέρ και 144 κατά, σε μια ψηφοφορία εμπιστοσύνης που προκλήθηκε από τον Renzi με σκοπό την επιτάχυνση της έγκρισης του πακέτου του προϋπολογισμού για το 2017.
Βεβαίως, αν ο Renzi είχε ηττηθεί στη συγκεκριμένη ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό, θα είχε αναγκαστεί να παραιτηθεί από πρωθυπουργός.
Η Κάτω Βουλή τώρα έχει προγραμματιστεί να ψηφίσει περί της έγκρισης του προϋπολογισμού την ερχόμενη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016 και να τον στείλει στη συνέχεια προς έγκριση και από τη Γερουσία (Άνω Βουλή).
Ο προϋπολογισμός πρέπει να εγκριθεί από κοινού και από τα δύο σώματα της ιταλικής Βουλής πριν το τέλος του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης