Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Κάββαλος (Τράπεζα Πειραιώς): Έτσι θα μειώσουν οι ελληνικές τράπεζες τα NPEs τους

Κάββαλος (Τράπεζα Πειραιώς): Έτσι θα μειώσουν οι ελληνικές τράπεζες τα NPEs τους
Στην τριετία έχει σχεδιαστεί η μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων κατά περίπου 40%
Στους τρόπους με τους οποίους οι ελληνικές τράπεζες θα μειώσουν τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα τους (NPEs), κατά 40% εντός της επόμενης τριετίας, αναφέρθηκε σήμερα, Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, ο γενικός διευθυντής της στρατηγικής του Recovery Banking Unit του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, Ευάγγελος Κάββαλος, στο συνέδριο του Ελληνικού Ινστιτούτου Πληροφορικής και της ΕΕΔΕ.
Επισημαίνεται ότι οι τράπεζες έχουν δεσμευτεί, με βάση τα προγράμματα που έχουν καταθέσει, να προχωρήσουν μέχρι το 2019 σε μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων των δανείων τους (στεγαστικά καταναλωτικά και επιχειρηματικά), που ανέρχονται σε 108 δισ. ευρώ.
Στην τριετία δηλαδή έχει σχεδιαστεί η μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων κατά περίπου 40%.
Ο στόχος αυτός θα καλυφθεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Κάββαλου, κατά 35%-40% μέσω ρυθμίσεων των δανείων, κατά 30% με πωλήσεις, διαγραφές, "κουρέματα" δανείων που έχουν οι τράπεζες στα χαρτοφυλάκια τους, κατά 15% με πλειστηριασμούς, κατά 10% από εισπράξεις και από αποσβέσεις δανείων και κατά 5% από φυσιολογική βελτίωση ορισμένων δανείων.
Όπως ανέφερε ο κ. Κάββαλος, η παρακολούθηση της επίτευξης των στόχων που έχουν τεθεί θα γίνεται με τις αρμόδιες εποπτικές αρχές και τις τράπεζες σε μηνιαία βάση.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης