Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Commerzbank: Ο Τσίπρας με χρέος, QE να αιφνιδιάσει με εκλογές το 2017, το 2018 θα έχει 4ο μνημόνιο

tags :
Commerzbank: Ο Τσίπρας με χρέος, QE να αιφνιδιάσει με εκλογές το 2017, το 2018 θα έχει 4ο μνημόνιο
Το συμπέρασμα, το πολιτικό διακύβευμα Τσίπρα είναι ελεγχόμενη ήττα το 2017 ή πολύ μεγάλη αβεβαιότητα το 2018;
Υπέρ της άποψης ότι εάν η Ελλάδα πάρει τελικώς τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και την ποσοτική χαλάρωση που θα οδηγήσει σε έξοδο στις αγορές, θα πρέπει ο Τσίπρας ο έλληνας πρωθυπουργός να κινηθεί έξυπνα και να προκηρύξει  εκλογές το 2017, τάσσεται η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας Commerzbank.
Όπως αναφέρει οικονομολόγος της Commerzbank που μίλησε στο bankingnews «με πολιτικούς όρους, όπως διατυπώνονται στην Ελλάδα η ελληνική κυβέρνηση και ο Τσίπρας θα ήταν προς το συμφέρον τους να διεξάγουν εκλογές το 2017 εάν πάρουν τα bonus του χρέους και της ποσοτικής χαλάρωσης.
Το 2017 ο Τσίπρας θα υποστεί μια αξιοπρεπή ήττα εάν πάει σε εκλογές.
Εάν όμως αποφασίσει να πάει σε εκλογές το  2018 και έχοντας πάρει χρέος και ποσοτική χαλάρωση ο Τσίπρας θα μπορούσε να θέσει το δίλημμα επάνοδος στην ομαλότητα έστω και με την σύναψη ενός 4ου μνημονίου χωρίς χρηματοδότηση ή εκ νέου αστάθεια.
Τότε η κοινωνία θα τον τιμωρούσε ακόμη περισσότερο ακόμη και εάν η οικονομία επανερχόταν στην ομαλότητα…
Υπάρχει μια ισχυρή αντίφαση.
Όσο παραμένει στην εξουσία ο Τσίπρας θα φθείρεται πολιτικά αλλά όσο περνάει ο χρόνος τόσο θα βελτιώνεται η εικόνα της οικονομίας.
Αυτά είναι τα παράδοξα της πολιτικής.
Αναλύοντας την μέχρι τώρα στρατηγική της κυβέρνησης Τσίπρα εξάγεται το συμπέρασμα ότι θα επιδιώξει να εξαντλήσει την 4ετία και δεν θα αποδειχθεί την πολιτική λύση της διαχειρίσιμης ήττας.
Για να τεθεί πιο απλά.
Ο Τσίπρας όσο πιο κοντά κάνει τις εκλογές τόσο καλύτερο ποσοστό θα πάρει..
Όμως στην λογική του κάθε πρωθυπουργού είναι εάν η οικονομία βελτιωθεί και αρχίσει και μια μείωση φόρων, τότε η κοινωνία μπορεί να επαναξιολογήσει την πολιτική της στάση…κάθε πρωθυπουργός ποντάρει στην πολιτική ανάκαμψη.
Στην Ευρώπη παρατηρείται μια τάση μετατόπισης προς τον εθνικισμό οπότε η αποδυνάμωση της ελληνικής αριστεράς θα καταστεί μονόδρομος….
Το συμπέρασμα, το πολιτικό διακύβευμα Τσίπρα είναι ελεγχόμενη ήττα το 2017 ή πολύ μεγάλη αβεβαιότητα το 2018;»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης