Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Ο De Mistura (ΟΗΕ) μπλοκάρει τη διεξαγωγή διαλόγου για το συριακό ζήτημα

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Ο De Mistura (ΟΗΕ) μπλοκάρει τη διεξαγωγή διαλόγου για το συριακό ζήτημα
Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η Μόσχα στηρίζει τη σύγκλιση ενδοσυριακών συνομιλιών στη Δαμασκό
Οξύτατη κριτική προς τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για το συριακό ζήτημα, Staffan De Mistura, άσκησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergey Lavrov, κατηγορώντας τον ότι με τη στάση του ουσιαστικά μπλοκάρει τη διεξαγωγή ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών στη συριακή διένεξη.
Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας δήλωσε ότι ο De Mistura σαμποτάρει το ψήφισμα 2254 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς εκτιμά ότι οι ενδοσυριακές συνομιλίες θα πρέπει να πραγματοποιηθούν χωρίς προϋποθέσεις, όπως γίνεται δηλαδή μέχρι σήμερα.
Παράλληλα, ο Lavrov τόνισε ότι η Μόσχα στηρίζει τη σύγκλιση ενδοσυριακών συνομιλιών στην πρωτεύουσα της Συρίας, τη Δαμασκό, εφόσον μάλιστα λάβει κανείς υπόψη ότι οι επαφές στη Γενεύη έχουν πλέον σταματήσει.
"Υποστηρίζουμε την πρωτοβουλία να πραγματοποιηθεί μία σχετική συνάντηση στη Δαμασκό, γεγονός με το οποίος πιστεύω ότι θα συμφωνήσει και η συριακή κυβέρνηση", υπογράμμισε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
"Ο ΟΗΕ, δηλαδή ο ειδικός απεσταλμένος του, Staffan De Mistura, έχει σαμποτάρει το ψήφισμα 2254 του Συμβουλίου Ασφαλείας για περισσότερους από έξι μήνες", τονίζει ο Lavrov, διευκρινίζοντας ότι "το ψήφισμα αναφέρει ότι οι ενδοσυριακές συνομιλίες χωρίς αποκλεισμούς θα πρέπει να πραγματοποιηθούν χωρίς προϋποθέσεις".
Επιπλέον, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι εφόσον το ψήφισμα 2254 του ΟΗΕ τεθεί κανονικά, τόσο η πλευρά της συριακής αντιπολίτευσης όσο και αυτή της κυβέρνησης θα πρέπει να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που τους δίνεται, καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά "δε φαίνεται να υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης