Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Πιέσεις στην Clinton να ζητήσει επανακαταμέτρηση - Φόβοι για επιθέσεις Ρώσων χάκερς

tags :
Guardian: Πιέσεις στην Clinton να ζητήσει επανακαταμέτρηση - Φόβοι για επιθέσεις Ρώσων χάκερς
Εκτιμήσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ότι Ρώσοι χάκερς κρύβονταν πίσω από παραβιάσεις σε περιφερειακά εκλογικά συστήματα Η/Υ 
Πιέσεις να ζητήσει επανακαταμέτρηση σε πολιτείες - κλειδιά δέχεται η Hilary Clinton, εν μέσω ανησυχίας για επίθεση από ξένους χάκερς.
Σύμφωνα με τον Guardian ένας αυξανόμενος αριθμός ακαδημαϊκών και ακτιβιστών καλεί την ομάδα της Hilary Clinton να ενώσει τις δυνάμεις της μαζί τους.
Οι ακαδημαϊκοί και οι ακτιβιστές ετοιμάζονται να παραδώσουν σε προέδρους επιτροπών του Κογκρέσου και στις ομοσπονδιακές αρχές μια έκθεση, στην οποία θα παραθέτουν τις ανησυχίες τους.
Το 18σέλιδο κείμενο εστιάζει στις εικαζόμενες παρατυπίες αναφορικά με τα εκλογικά αποτελέσματα σε Μίσιγκαν, Πενσυλβάνια και Ουϊσκόνσιν.
Οι εξελίξεις αυτές έρχονται μετά την ήττα-έκπληξη της υποψήφιας των Δημοκρατικών και τις εκτιμήσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ότι Ρώσοι χάκερς κρύβονταν πίσω από παραβιάσεις σε περιφερειακά εκλογικά συστήματα Η/Υ και την κλοπή emails από αξιωματούχους των Δημοκρατικών πριν τις εκλογές.
Αν και προηγείτο σταθερά του Trump επί μήνες στις δημοσκοπήσεις και στις τρεις πολιτείες, η Clinton έχασε οριακά την Πενσυλβάνια και το Ουϊσκόνσιν κι ίσως χάσει και το Μίσιγκαν, όπου δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί επισήμως το τελικό αποτέλεσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης