Τελευταία Νέα
Διεθνή

Regling επικεφαλής ESM: Οι ευρωπαϊκές τράπεζες να μειώσουν επιθετικά τα NPLs

tags :
Regling επικεφαλής ESM: Οι ευρωπαϊκές τράπεζες να μειώσουν επιθετικά τα NPLs
Η τραπεζική ένωση θα πρέπει να ολοκληρωθεί επεσήμανε ο επικεφαλής του ESM
Τον κώδωνα του κινδύνου για το χρηματοπιστωτικό σύστημα έκρουσε για ακόμα μία φορά ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Klaus Regling.
Ειδικότερα, ο Regling μιλώντας στο συνέδριο Reconciling Regulation and Growth επεσήμανε ότι οι τράπεζες πρέπει να προχωρήσουν σε επιθετική μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) αλλά και ότι οι τράπεζες στην Ευρώπη πρέπει να μειώσουν τα κόστη κυρίως μέσω της αναδιάρθρωσης.
Παράλληλα, ο Regling τόνισε ότι οι αμερικανικές τράπεζες έχουν λιγότερα NPLs αλλά έχουν αρχίσει να υποχωρούν στην Ευρώπη.



Επίσης, τόνισε ότι οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας έχουν αυξηθεί και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού αλλά και ότι οι δείκτες στην Ευρώπη είναι υψηλότεροι από ό,τι στις ΗΠΑ.



«Ένας λόγος για τον οποίο η χρηματοπιστωτική ολοκλήρωση αργεί να ανακάμψει μετά την κρίση είναι η χαμηλή αποδοτικότητα των ευρωπαϊκών τραπεζών» είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο επεσήμανε ότι η χρηματοπιστωτική ολοκλήρωση στην Ευρώπη προχωρά με γοργούς ρυθμούς αλλά ακόμα βρίσκεται κάτω από το επίπεδο που ήταν πριν την κρίση.



Ο ίδιος τόνισε ότι «η τραπεζική ένωση θα πρέπει να ολοκληρωθεί.
Χρειαζόμαστε μια ευρωπαϊκή ασφάλεια των καταθέσεων», ενώ δεν απέκλεισε διαφορετικά μοντέλα προσέγγισης.
Τέλος, σύμφωνα με τον Regling, μεγαλύτερη οικονομική ενοποίηση θα μπορούσε να είναι θετική για την πραγματική οικονομία αλλά για τη λειτουργία της νομισματικής ένωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης