Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η κεντροδεξιά στη Γαλλία αναζητά τον επόμενο ηγέτη της απέναντι στη LePen στις εκλογές του 2017

Reuters: Η κεντροδεξιά στη Γαλλία αναζητά τον επόμενο ηγέτη της απέναντι στη LePen στις εκλογές του 2017
Επικρατέστρεοι θεωρούνται οι Juppé, Sarkozy και Fillon με το Juppe να διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα
Ανησυχία επικρατεί στη Γαλλία αλλά και στο κόμμα της κεντροδεξιάς για τα αυξημένα ποσοστά που εμφανίζει η Marine Le Pen στις εκλογές του 2017.
Έτσι, σήμερα (20/11) οι Γάλλοι υποστηρικτές της κεντροδεξιάς καλούνται στις κάλπες για να επιλέξουν τον επόμενο υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, ο οποίος θα διεκδικήσει την προεδρία της Γαλλίας στις εκλογές του ερχόμενου Απριλίου, απέναντι στη Marine Le Pen η οποία είναι η ισχυρότερη αντίπαλος.
Όπως αναφέρει το Reuters, με την γαλλική αριστερά να τελεί υπό σύγχυση υπό την ηγεσία του αντιδημοφιλούς προέδρου Francois Hollande, τα γκάλοπ δείχνουν ότι ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς θα επικρατήσει στις κάλπες έναντι της Marine Le Pen και του ξενοφοβικού Εθνικού Μετώπου.
Παρόλα αυτά, μετά το Brexit και την εκλογή έκπληξη του Donald Trump στις ΗΠΑ, οι γαλλικές προεδρικές εκλογές αναμένεται να αποτελέσουν ένα ακόμα τεστ αντοχής, ανάμεσα στα "παραδοσιακά" κόμματα που μετρούν απώλειες και τις αναδυόμενες δυνάμεις του λαϊκισμού.
Οι μονομάχοι
Επτά συνολικά είναι οι υποψήφιοι των σημερινών εσωκομματικών εκλογών, εκ των οποίων οι δύο που θα συγκεντρώσουν τα μεγαλύτερα ποσοστά, θα αναμετρηθούν για το χρίσμα την επόμενη Κυριακή.
Επικρατέστεροι διεκδικητές είναι ο Alain Juppé,, ο Nicolas Sarkozy και ο François Fillon.
Μέχρι πρόσφατα, ο Juppé ο οποίος έχει διατελέσει πρωθυπουργός αποτελούσε το φαβορί.
Όμως οι δημοσκοπήσεις της τελευταίας στιγμής τον παρουσιάζουν να βρίσκεται στα ίδια ποσοστά τόσο με τον Fillon όσο και με τον Sarkozy .
Ο Juppé θεωρείται ως ένας μετριοπαθής συντηρητικός, ενώ ο Fillon –τον οποίον κατατάσσουν στους φιλελεύθερους- έχει αυτοπροσδιοριστεί ως "πραγματιστής".
Στις εξαγγελίες του έκανε λόγο για περικοπή 500.000 θέσεων εργασίας από τον Δημόσιο τομέα και περιστολή των κρατικών δαπανών.
Από τη πλευρά του ο Sarkozy θεωρείται ότι αντιπροσωπεύει την πιο συντηρητική πλευρά του κόμματος, κυρίως λόγω των απόψεων του για το μεταναστευτικό.
Στις σημερινές εσωκομματικές εκλογές μπορεί να ψηφίσει ο οποιοσδήποτε σε κάποιο από τα 10228 εκλογικά κέντρα, αρκεί να καταβάλει δύο ευρώ και να υπογράψει μια δήλωση ότι αποδέχεται τις αξίες του κόμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης