Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταθάκης (ΥΠΕΝ): Δεν αναιρείται η απόφαση Σκουρλέτη για τις Σκουριές

Σταθάκης (ΥΠΕΝ): Δεν αναιρείται η απόφαση Σκουρλέτη για τις Σκουριές
Το Υπουργείο ενέκρινε τροποποιήσεις της βασικής μελέτης για το συνολικό υποέργο Σκουριών διευκρινίζεται σε ανακοίνωση
Τροποποιήσεις της βασικής μελέτης για το συνολικό υποέργο Σκουριών ενέκρινε το υπουργείο περιβάλλοντος και ενέργειας και σε καμία περίπτωση δεν αναιρείτε προηγούμενη απόφαση αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο.
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι:
Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση (11/11/2016, με αριθμό πρωτοκόλλου ΔΜΕΒΟ/Α/Φ.10ΤΜ.6/178620/2245) σχετικά με το έργο εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, διευκρινίζει ότι:

1. Στις 6/5/2016 το Υπουργείο ενέκρινε τροποποιήσεις της βασικής μελέτης για το συνολικό υποέργο Σκουριών. Ως τυπική απόρροια αυτού, η εταιρεία ενσωμάτωσε τροποποιήσεις στην επιμέρους μελέτη της «Μονάδας Εμπλουτισμού Σκουριών». Αυτές εγκρίνει η απόφαση της 11/11/2016.

2. Σε καμία περίπτωση δεν αναιρείται η προηγούμενη απόφαση του Υπουργείου (2/11/2016), με την οποία απορρίφθηκε η αίτηση θεραπείας που είχε καταθέσει η εκμεταλλεύτρια εταιρία, ζητώντας να ανακληθεί προηγούμενη απόφαση (15/7/2016) που προέβλεπε την επιστροφή του Προσαρτήματος «Τεχνική Μελέτη Μεταλλουργικής Μονάδας Χαλκού, Χρυσού και Θειϊκού Οξέος» που αφορά τη «Μονάδα Μαντέμ Λάκκου».

3. Είναι αυτονόητη η επιμονή του Υπουργείου στην τήρηση της νομιμότητας, των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, των συμβατικών υποχρεώσεων και των ισχυόντων κανόνων, που κάθε επενδυτής οφείλει να τηρεί απαρέγκλιτα και στο σύνολό τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης