Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πετρόπουλος: Με 859 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό θα καλυφθούν 102.000 συντάξεις που εκκρεμούν

Πετρόπουλος: Με 859 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό θα καλυφθούν 102.000 συντάξεις που εκκρεμούν
Ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων δήλωσε από το βήμα της Βουλής ότι η κυβέρνηση δεν δημιουργεί κανένα κρυφό έλλειμμα 
«Δεν έχουμε καμία πολιτική αποφυγής καταβολής συντάξεων και δεν δημιουργούμε κανένα κρυφό έλλειμμα.
Απόφαση της κυβέρνησης είναι να διατεθούν για την κάλυψη των κύριων συντάξεων που εκκρεμούν, 859 εκατ. ευρώ, οπότε θα μηδενιστεί το πρόβλημα».
Αυτό διαβεβαίωσε στη Βουλή, ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αναστάσιος Πετρόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη και στις κατηγορίες του για αδικαιολόγητα μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή των συντάξεων.
«Με την τροπολογία που εισάγεται προς ψήφιση στη Βουλή, θα διατεθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό 859 εκατ. ευρώ για να καλυφθούν 102.000 συνταξιούχοι με κύριες συντάξεις και μέσα στο 2017 θα έχουμε μειώσει εντελώς την αναμονή», αντέτεινε ο κ. Πετρόπουλος.
Ο υφυπουργός τόνισε ακόμα, ότι «συγκριτικά βγαίνουν 30.000 παραπάνω συντάξεις από όσες έβγαιναν στο παρελθόν», ενώ απέδωσε το πρόβλημα «κάποιας καθυστέρησης στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, στο γεγονός ότι η ΕΛΣΤΑΤ δεν έχει εκδώσει τους συντελεστές για τις εισφορές που είχαν καταβληθεί παλαιότερα».
«Έχουν συμπληρωθεί έξι μήνες και ο κόσμος περιμένει χωρίς να έχει αυτή τη στιγμή τη στοιχειώδη δύναμη να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες τους», αντέτεινε ο κ. Αυγενάκης, ενώ υποστήριξε ότι «σύμφωνα με στοιχεία του ΙΚΑ, εκκρεμούν σήμερα 22.147 αιτήσεις για κύριες και επικουρικές συντάξεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης