Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg (Γ.Γ. NATO): Είμαστε σίγουροι ότι ο πρόεδρος Trump θα ηγηθεί της Συμμαχίας

Stoltenberg (Γ.Γ. NATO): Είμαστε σίγουροι ότι ο πρόεδρος Trump θα ηγηθεί της Συμμαχίας
Ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας εξέφρασε την ελπίδα του ότι θα συνομιλήσει σύντομα με τον νέο αμερικανό πρόεδρο
Την πεποίθησή του ότι η νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, θα ηγηθεί του ΝΑΤΟ, εξέφρασε σήμερα (18/11) ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας, Jens Stoltenberg, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ενώπιο των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες.
Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο Stoltenberg, "είμαι απολύτως σίγουρος ότι ο πρόεδρος Trump θα διατηρήσει την ηγεσία των ΗΠΑ στη Συμμαχία", ενώ παράλληλα τόνισε ότι αναζητά ήδη να πραγματοποιήσει τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο αμερικανό πρόεδρο, προκειμένου να συνομιλήσουνε.
Υπενθυμίζουμε ότι κατά την προεκλογική του εκστρατεία, ο Trump είχε αμφισβητήσει το κατά πόσο οι ΗΠΑ πρέπει να προστατεύουν τους υπόλοιπους συμμάχους τους από τη στιγμή που δε δαπανούν τα ίδια χρήματα με την Ουάσινγκτον για τις αμυντικές δαπάνες.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ τόνισε ότι θα αναφέρει στον Trump ότι το ζήτημα των δαπανών παραμένει μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες του ΝΑΤΟ, διευκρινίζοντας ότι "αγκάθι" για την υλοποίηση του εν λόγω σχεδίου παραμένουν οι υπουργοί Οικονομικών των κρατών-μελών.
"Πρέπει να αυξάνουμε τις αμυντικές δαπάνες όταν η ένταση ανεβαίνει", παραδέχθηκε ο Stoltenberg, ο οποίος παράλληλα θέτει έναν στόχο στο 2% της οικονομίας κάθε χώρας-μέλους του ΝΑΤΟ.
Ως προς την υλοποίηση του εν λόγω σχεδίου, ο Stoltenberg παραδέχθηκε ότι "υπάρχει ακόμα ένας πολύ μακρύς δρόμος να διανύσουμε", εκφράζοντας όμως την αισιοδοξία του ότι ο Trump θα ανάγει το εν λόγω ζήτημα σε κορυφαία του προτεραιότητα όταν εκλεγεί πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης