Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κομισιόν: Πρέπει να υπάρξουν περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας της Ελλάδας

Κομισιόν: Πρέπει να υπάρξουν περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας της Ελλάδας
«Αυτό που ζητάμε είναι μεταρρυθμίσεις σε θέματα όπως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα»
Την ανάγκη περαιτέρω μεταρρυθμίσεων σε ό,τι αφορά την αγορά εργασίας της χώρας μας εξέφρασε η Ευρωπαία Επίτροπος αρμόδια για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης, Marianne Thyssen.
Μιλώντας σήμερα στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ) για το «Μέλλον της Εργασίας στην Ε.Ε.», η Επίτροπος τόνισε πως πρέπει να καταστεί βιώσιμο και επαρκές το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.
«Αυτό που ζητάμε είναι μεταρρυθμίσεις σε θέματα όπως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.
Πρόκειται για μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για να βελτιωθεί η κατάσταση», Σαφώς η παλαιά κατάσταση δεν ήταν βιώσιμη…
Δεν μπορείς να έχεις ένα σύστημα κοινωνικής ασφάλισης χωρίς αρκετές εισφορές και να δίνεις σύνταξη μετά από 35 χρόνια εργασίας, όταν το προσδόκιμο ζωής έχει επιμηκυνθεί.
Αυτό ισχύει για όλα τα κράτη-μέλη, και σε όλο τον κόσμο είναι γνωστό ότι μια τέτοια κατάσταση δεν είναι βιώσιμη», δήλωσε χαρακτηριστικά, αναγνωρίζοντας επίσης πως οι μεταρρυθμίσεις σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, δεν είναι εύκολες, ούτε για τον ελληνικό λαό, ούτε για την κυβέρνηση.
«Κατανοώ ότι οι μεταρρυθμίσεις αυτές, σημαίνουν για κάποιους μείωση των επιδομάτων τους, κι αυτό φυσικά δυσαρεστεί τον κόσμο.
Όμως βρισκόμαστε σε μια μεγάλη μεταβατική περίοδο, ιδιαίτερα όσον αφορά τα εργασιακά, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλα κράτη-μέλη.
Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, αλλά στηρίζουμε την Ελλάδα και βρισκόμαστε σε συνεχή διάλογο τόσο με τις ελληνικές αρχές, όσο και με τους κοινωνικούς εταίρους στη χώρα.
Στόχος είναι ένα βιώσιμο και επαρκές σύστημα κοινωνικής ασφάλισης».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΟΚΕ, Γιώργος Ντάσης, σημείωσε πως «οι δίδυμες δυνάμεις της τεχνολογικής αλλαγής και της παγκοσμιοποίησης αναμορφώνουν την παγκόσμια οικονομία.
Τα αποτελέσματά τους δεν είναι πουθενά αλλού πιο έντονα, από ό,τι στις αγορές εργασίας στις οποίες δημιουργούνται ευκαιρίες αλλά και κίνδυνοι για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις.
Για να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον εργασίας για όλους, είναι καθήκον μας να εξασφαλίσουμε ότι η κοινωνία των πολιτών συμμετέχει ενεργά στην αντιμετώπιση των προκλήσεων και στην αξιοποίηση των ευκαιριών που προκύπτουν από αυτές τις βαθιές μεταμορφώσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης