Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stiglitz: Όλοι ξέρουν ότι το ελληνικό χρέος χρειάζεται αναδιάρθρωση - Επιζήμια η καθυστέρηση για όλες τις πλευρές

Stiglitz: Όλοι ξέρουν ότι το ελληνικό χρέος χρειάζεται αναδιάρθρωση - Επιζήμια η καθυστέρηση για όλες τις πλευρές
«Ελπίζω ότι ο πρόεδρος Obama θα βοηθήσει στο να πειστεί η Γερμανία», δήλωσε ο Stiglitz
Την ελπίδα ότι η επίσκεψη του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, Barack Obama, στην Ευρώπη και οι συναντήσεις του σε Αθήνα και Βερολίνο θα συμβάλουν θετικά στις εν εξελίξει συζητήσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, εξέφρασε ο νομπελίστας οικονομολόγος, Joseph Stiglitz, σε αποκλειστική του δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Όλοι ξέρουν ότι το χρέος της Ελλάδας χρειάζεται να αναδιαρθρωθεί, ακόμα και αν κάποιοι προσποιούνται ότι δεν θα γίνει.
Αλλά αυτή η καθυστέρηση έχει μεγάλο κόστος, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για τη Γερμανία, γιατί όσο καθυστερεί, τόσο το χειρότερο είναι για όλους.
Επομένως ελπίζω ότι ο πρόεδρος Obama θα βοηθήσει στο να πειστεί η Γερμανία», δήλωσε συγκεκριμένα ο Αμερικανός καθηγητής, ο οποίος παρουσίασε σήμερα στις Βρυξέλλες μια έκθεση για τη μεταρρύθμιση του διεθνούς φορολογικού συστήματος.
Ο ίδιος άσκησε κριτική στη Γερμανία για τον «αποτυχημένο» τρόπο με τον οποίο οι πολιτικοί αντιμετώπισαν την κοινή γνώμη στο ζήτημα της Ελλάδας, με αποτέλεσμα τώρα να υπάρχουν σημαντικές δυσκολίες στη συζήτηση για το χρέος.
«Μακάρι να μπορούσα να πιστέψω ότι αυτό μπορεί να αλλάξει χάρη στον Obama» τόνισε, προσθέτοντας πως οι ΗΠΑ σε αυτήν την περίπτωση παίζουν το ρόλο του «έντιμου διαμεσολαβητή», όπως έγινε και κατά τη διάρκεια του 2015.
Τέλος, σε ό,τι αφορά στον νέο πρόεδρο Donald Trump και το κατά πόσο θα συνεχίσει την παράδοση του προέδρου Obama στη στήριξη της Ελλάδας, ο διάσημος οικονομολόγος τοποθετείται με επιφυλακτικότητα.
«Κανείς έχει την εντύπωση ότι η νέα αμερικανική κυβέρνηση λειτουργεί με λογικές συνδιαλλαγής, ότι δηλαδή εάν δεν έχει να κερδίσει κάτι, δεν κάνει τίποτα.
Οπότε η έννοια της αλληλεγγύης και της ανησυχίας δεν δείχνει ότι μπορεί να κινητοποιήσει την κυβέρνηση Trump σε οτιδήποτε», κατέληξε ο καθηγητής Stiglitz.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης