Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rosengren (Fed): Δύσκολα η Fed δεν θα αυξήσει τα επιτόκια τον Δεκέμβριο του 2016

tags :
Rosengren (Fed): Δύσκολα η Fed δεν θα αυξήσει τα επιτόκια τον Δεκέμβριο του 2016
Ο πρόεδρος της Fed Βοστόνης δήλωσε πως μόνο σε περίπτωση που υπάρξουν σημαντικές αρνητικές ειδήσεις η Fed δεν θα αυξήσει τα επιτόκια
Μόνο «σημαντικές αρνητικές ειδήσεις» θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν τις υψηλές προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων της Fed τον Δεκέμβριο του 2016, επεσήμανε ο πρόεδρος της Fed Βοστόνης Eric Rosengren.
Ο ίδιος είπε ότι η αμερικανική οικονομία θα πετύχει τον στόχο του πληθωρισμού το επόμενο έτος (2017) και η μείωση της ανεργίας θα μπορούσε να συνεχιστεί.
Σύμφωνα με τον Rosengren, εάν δεν υπάρξουν σημαντικές αρνητικές οικονομικές ειδήσεων τον επόμενο μήνα (Δεκέμβριος 2016), η εκτίμηση της αγοράς για την πιθανότητα σύσφιξης της πολιτικής τον Δεκέμβριο φαίνεται εύλογη.
Οι επενδυτές αντέδρασαν στην εκλογή σοκ του Ρεπουμπλικανικού Donald Trump πουλώντας κρατικά αμερικανικά ομόλογα και αγορά μετοχές των ΗΠΑ, λόγω των ανησυχιών ότι τα δημοσιονομικά κίνητρα θα ενισχύσουν τον πληθωρισμό των ΗΠΑ, που παραμένει κάτω από τον στόχο του 2% που έχει θέσει η Fed.
«Θα προτιμούσα η σύσφιξη να είναι σταδιακή και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής να προσπαθήσουν να αποφύγουν τις συνθήκες κατά τις οποίες θα χρειαστεί να προχωρήσουμε γρήγορα στη σύσφιξη πολιτική» είπε ο ίδιος, έτσι ώστε να αποφευχθεί η διατάραξη μιας οικονομίας που τώρα πετυχαίνει τους στόχους της Fed για τον πληθωρισμό και την απασχόληση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης