Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg (Γ.Γ. ΝΑΤΟ): Είμαι σίγoυρος ότι ο Trump θα τηρήσει τις δεσμεύσεις των ΗΠΑ

Stoltenberg (Γ.Γ. ΝΑΤΟ): Είμαι σίγoυρος ότι ο Trump θα τηρήσει τις δεσμεύσεις των ΗΠΑ
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ συμφώνησε με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ ότι οι υπόλοιπες χώρες του Οργανισμού πρέπει να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες
Στο γεγονός ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, θα ανταποκριθεί σε όλες τις δεσμεύσεις των ΗΠΑ απέναντι στο ΝΑΤΟ αναφέρθηκε σήμερα (15/11) ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού, Jens Stoltenberg, στο πλαίσιο της συνάντησης με τους υπουργούς Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Stoltenberg, "ο εκλεγμένος πρόεδρος Donald Trump δήλωσε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ότι είναι οπαδός του ΝΑΤΟ" εκτιμώντας ότι θα παραμείνει το ίδιο ένθερμος υποστηρικτής του Οργανισμού και όταν αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του.
"Είμαι βέβαιος ότι θα αποτελέσει έναν πρόεδρο που θα τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις των ΗΠΑ απέναντι στη Συμμαχία, καθώς ένα ισχυρό ΝΑΤΟ είναι σημαντικό για την Ευρώπη, όπως είναι επίσης σημαντικό και για τις ΗΠΑ", υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας.
Να σημειώσουμε ότι ο Trump είχε εκφράσει προεκλογικά το παράπονό του απέναντι στο γεγονός ότι οι υπόλοιπες χώρες-μέλη του Οργανισμού δεν ξοδεύουν αναλογικά τα ίδια ποσά σε αμυντικές δαπάνες σε σχέση με τις ΗΠΑ, μία άποψη που βρίσκει σύμφωνο και τον ίδιο τον Stoltenberg.
"Συμφωνώ απόλυτα μαζί του", δήλωσε ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι, "το καλό είναι πως πλέον βλέπουμε ότι οι Ευρωπαίοι επενδύουν όντως περισσότερα στην άμυνα, γεγονός που συμβάλλει στην καλύτερη κατανομή βάρους μεταξύ των χωρών".
Παράλληλα, ο Stoltenberg αναφέρθηκε και στην επιθυμία του Trump να επαναπροσδιορίσει τις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Ρωσία, θεωρώντας το "φυσιολογική εξέλιξη".
"Το μήνυμα του ΝΑΤΟ είναι ότι επιθυμούμε διάλογο με τη Ρωσία, ειδικά σε περιόδους όπου οι τόνοι είναι υψηλοί και υπάρχουν πολλές προκλήσεις να αντιμετωπίσουμε", κατέληξε ο Γενικό Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης