Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καρέ-καρέ οι κινήσεις του Αμερικανού προέδρου στην Αθήνα - Ποιούς θα δει, πού θα κινηθεί

Καρέ-καρέ οι κινήσεις του Αμερικανού προέδρου στην Αθήνα - Ποιούς θα δει, πού θα κινηθεί
Οι δρόμοι που θα επιλεγούν να κινηθεί ο Αμερικανός πρόεδρος θα κλείνουν τουλάχιστο μισή ώρα νωρίτερα ενώ θα υπάρχουν σε όλο το μήκος της διαδρομής αστυνομικοί ανά εκατό μέτρα
Με την πόλη των Αθηνών να βρίσκεται σε αστυνομικό κλοιό από χθες Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016, λίγα μόλις λεπτά πριν τις έντεκα το πρωί σήμερα 15/11 το ασφαλέστερο και πιο εξελιγμένο αεροπλάνο του κόσμου το «air force one» θα προσγειώνεται στο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Το αεροσκάφος του Αμερικανού προέδρου θα συνοδεύσουν αμερικάνικά και ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη ενώ η αποβίβαση θα γίνει στην πύλη Ε9 του διεθνούς αερολιμένα των Αθηνών, τη γνωστή και ως «vip».
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες τον Αμερικανό πρόεδρο θα υποδεχθεί στο Ελ. Βενιζέλος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.
Τρεις θωρακισμένες λιμουζίνες ώστε κανείς να μην γνωρίζει σε ποιά θα έχει επιβιβαστεί ο Αμερικανός πρόεδρος και τουλάχιστον 30 συνοδευτικά αυτοκίνητα με πάνοπλους άνδρες της προσωπικής φρουράς του Barack Obama καθώς και ένα ασθενοφόρο θα αποτελούν την αυτοκινητοπομπή που θα μεταφέρει τον υψηλό προσκεκλημένο σε πρώτη φάση στο ξενοδοχείο όπου θα διαμείνει τον Αστέρα Βουλιαγμένης.
Ωστόσο ο τόπος διαμονής μπορεί να αλλάξει την τελευταία στιγμή και πάλι για λόγους ασφαλείας καθώς και το σπίτι του Αμερικανού πρέσβη αλλά και κάποιο άλλο ξενοδοχείο μπορεί να επιλεχθούν ακόμα και την τελευταία στιγμή.
Οι δρόμοι που θα επιλεγούν να κινηθεί ο Αμερικανός πρόεδρος θα κλείνουν τουλάχιστο μισή ώρα νωρίτερα ενώ θα υπάρχουν σε όλο το μήκος της διαδρομής αστυνομικοί ανά εκατό μέτρα.
Σε κάθε μετακίνηση δύο ελικόπτερα της αστυνομίας στα οποία θα επιβαίνουν και άνδρες της προσωπικής φρουράς του Μπαράκ Ομπάμα. Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα συμπληρώνουν αστυνομικοί με πολιτικά που θα παρακολουθούν κάθε κίνηση ενώ στις ταράτσες των κτιρίων σε ακτίνα τουλάχιστο ενός χιλιομέτρου από κάθε σταθμό διαμονής ή σημείο μετακίνησης του Αμερικανού πρόεδρου θα υπάρχουν ακροβολισμένοι ελεύθεροι σκοπευτές, πολλοί εκ των οποίων θα είναι και πάλι Αμερικανοί.
Γύρω στη μια και μίση το μεσημέρι ο  Μπαράκ Ομπάμα θα περάσει το κατώφλι του προεδρικού Μεγάρου για τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκοπή Παυλόπουλο και μια ώρα αργότερα, στις δύο και μισή, θα τον υποδεχθεί στο Μέγαρο Μάξιμου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Μετά το τετ α τετ που θα έχουν θα ακολουθούσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο στις οποίες βάση προγράμματος θα δοθούν και τέσσερις ερωτήσεις σε δημοσιογράφους, δυο Έλληνες και δύο Αμερικανούς.
Ο Obama θα επιστρέψει στον Αστέρα για λίγες ώρες ξεκούρασης και στις 7 το απόγευμα θα παρακαθήσει στο επίσημο δείπνο που παραθέτει η προεδρία της Δημοκρατίας προς τιμήν του.
Στον δείπνο, όπου η γραβάτα δεν θα είναι απαραίτητο ενδυματολογικό αξεσουάρ, θα παραβρεθούν 118 άτομα, χωρίς τις συζύγους τους, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, καθώς ο Obama δεν θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του, Michel.
Στο επίσημο δείπνο δεν θα δώσουν το παρόν οι αρχηγοί των κομμάτων της ήσσονος αντιπολιτεύσεως αλλά μόνον ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Εκτός του προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού, στο δείπνο θα παραστούν ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, οι υπουργοί Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.
Σύμφωνα με το πρωτόκολλο μπορούν να παραβρεθούν οι πρώην πρωθυπουργοί αλλά και οι πρώην πρόεδροι Δημοκρατίας.
Αύριο, Τέταρτη 16/11, στις δυο παρά δέκα το μεσημέρι θα γίνει η ομιλία του Obama στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενώ δεν αποκλείεται νωρίτερα ο Αμερικανός Πρόεδρος να έχει και κάποια άλλη δραστηριότητα με πολύ πιθανό το σενάριο τις επίσκεψης στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, επιθυμία που έχει ήδη εκφράσει ο Αμερικανός πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης