Τελευταία Νέα
Διεθνή

Morgan Stanley: Δεν ξέρουμε τι είδους Πρόεδρος θα είναι ο Trump – Ζωτικής σημασίας οι κινήσεις του για τις αγορές

Morgan Stanley: Δεν ξέρουμε τι είδους Πρόεδρος θα είναι ο Trump – Ζωτικής σημασίας οι κινήσεις του για τις αγορές
«Οι πιο αισιόδοξοι πιστεύουν πως (ο Trump) δεν θα προχωρήσει σε έναν “πόλεμο” στο εμπόριο»
Παρά την έντονη προεκλογική περίοδος των προεδρικών αμερικανικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου, δεν έχουν γίνει σαφείς οι κινήσεις που θα ακολουθήσει ο Donald Trump από την 17η Ιανουαρίου που θα αναλάβει τα καθήκοντά του.
Αυτά υποστηρίζει ο αναλυτής της Morgan Stanley, Andrew Sheets, επισημαίνοντας πως ο δρόμος που θα χαράξει ο Ρεπουμπλικάνος θα είναι ζωτικής σημασίας για τις αγορές.
«Μετά από τρία debate και μία ατελείωτη εκλογική αναμέτρηση, εξακολουθεί να υπάρχει έντονη αβεβαιότητα σχετικά με το τι είδους Πρόεδρος θα είναι ο Trump.
Αν και αυτές οι εκλογές στιγματιστήκαν από tweets, videos και e-mails, ο χρόνος που δόθηκε στην ανάπτυξη των πολιτικών ήταν πραγματικά ελάχιστος.
Κι αυτά τα ερωτήματα θα είναι πολύ κρίσιμα για την πορεία των αγορών», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο αναλυτής δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τη γενικότερη ανησυχία των επιχειρηματιών πριν τις εκλογές για μία ενδεχόμενη νίκη του Ρεπουμπλικάνου, η οποία όμως μετριάστηκε, καθώς επικράτησε η αντίληψη πως δεν θα εφαρμοστεί κάποιο από τα ακραία μέτρα που είχαν εξαγγελθεί.
«Οι πιο αισιόδοξοι πιστεύουν πως (ο Trump) θα παρέχει φορολογικά κίνητρα στις επιχειρήσεις και δεν θα προχωρήσει σε έναν “πόλεμο” στο εμπόριο.
Ωστόσο, κάποιοι είναι πιο επιφυλακτικοί.
Πιστεύουν ότι θα εφαρμόσει όσα είχε υποσχεθεί», υποστηρίζει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης