Τελευταία Νέα
Διεθνή

Farage: Ο Trump δεν θα είναι το τέρας που κάποιοι φοβούνται – Θα γίνει σπουδαίος πρόεδρος

tags :
Farage: Ο Trump δεν θα είναι το τέρας που κάποιοι φοβούνται – Θα γίνει σπουδαίος πρόεδρος
Η βρετανική κυβέρνηση να αρχίσει να κτίζει νέες γέφυρες επικοινωνίας μαζί του τόνισε ο Farage
Την θέση πως ο Donald Trump «δεν θα είναι το τέρας που κάποιοι εκτιμούν» αλλά αντίθετα θα γίνει «ένας σπουδαίος πρόεδρος» διατύπωσε ο Nigel Farage, επικεφαλής του UKIP αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον Trump στη Νέα Υόρκη λίγα 24ωρα μετά την νίκη του στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.
Σε άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph ο Farage, ο οποίος είναι ο πρώτος Βρετανός πολιτικός που συναντήθηκε με τον Trump, καλεί τη βρετανική κυβέρνηση να αρχίσει να «κτίζει νέες γέφυρες επικοινωνίας» μαζί του.
«Όσο σκληρή, ακόμη κι αδίστακτη και αν υπήρξε η προεκλογική εκστρατεία, ο Trump είχε καλά λόγια να πει για τον τρόπο με τον οποίο τον αντιμετώπισαν ο Obama και η Hillary Clinton.
Εκτιμώ ότι ο πρόεδρος Trump δεν θα είναι το τέρας που κάποιοι φοβούνται.
Αυτό που είδα ήταν ένας καλόκαρδος, προσεκτικός Donald Trump» είπε ο Farage, ο οποίος είχε μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση του Trump.
«Τον αντιμετώπισα σαν έναν παλιό φίλο.
Μιλήσαμε για το Brexit, για την νίκη του και για τον τρόπο με τον οποίο αλλάζει ο κόσμος» είπε ο Farage, ο οποίος υποστήριξε πως «η εκλογή του Trump  συνιστά μία φανταστική ευκαιρία για επανασχεδιασμό της σχέσης μεταξύ Βρετανίας-ΗΠΑ», σε μία περίοδο κατά την οποία οι Βρετανοί προετοιμάζονται για την έξοδο της χώρας τους από την ΕΕ.
«Δεν θα είναι μόνο θετικό για την οικονομία μας, αλλά θα ενισχύσει εξίσου σημαντικά την διαπραγματευτική μας θέση στις Βρυξέλλες.
Θα χαιρόμουν ιδιαίτερα να κάνω τις συστάσεις και να ξεκινήσω την απαραίτητη διαδικασία της αποκατάστασης των σχέσεων...
Ελπίζω, για το εθνικό μας συμφέρον, να επικρατήσει η σύνεση σχετικά με αυτό» υπογράμμισε ο Farage.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης