Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup - Deutsche Bank: Μόνο μία πτυχή της οικονομικής πολιτικής του Trump μπορεί να προκαλέσει παγκόσμια ύφεση

Citigroup - Deutsche Bank: Μόνο μία πτυχή της οικονομικής πολιτικής του Trump μπορεί να προκαλέσει παγκόσμια ύφεση
Σε περίπτωση που ο Trump εφαρμόσει την εμπορική πολιτική του θα οδηγήσει σε εμπορικό πόλεμο και οικονομική ύφεση, αναφέρουν αναλυτές της Citigroup και της Deutsche Bank
Σε παγκόσμια ύφεση μπορεί να οδηγήσει ένα μέρος της οικονομικής πολιτικής του Donald Trump κι αυτό δεν είναι άλλο από τον προστατευτισμό όταν έχει να κάνει με την εμπόριο.
Ο Trump ανήγαγε το ελεύθερο εμπόριο σε βασικό θέμα της προεκλογικής του ατζέντας, κάνοντας ειδικές αναφορές στην Κίνα, το Μεξικό και την Ιαπωνία.
Ο ίδιος έχει μιλήσει για επιβολή φόρου 45% στις κινεζικές εισαγωγές, ενώ έχει ταχθεί κατά των εμπορικών συμφωνιών, ενώ έχει αποκαλέσει τη συμφωνία των χωρών του Ειρηνικού (TPP) «βιασμό της χώρας».
Σύμφωνα με τη Citigroup σε περίπτωση που ο Trump εφαρμόσει αυτές τις πολιτικές θα μπορούσε να προκαλέσει παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο και στη συνέχεια παγκόσμια ύφεση.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Deutsche Bank αναφερόμενος στα αρνητικά ρίσκα από την εμπορική πολιτική του Trump.
«Η μεγαλύτερη απειλή για την ανάπτυξη είναι πιθανό στροφή στον προστατευτισμό, που θα μπορούσε να περιορίσει το παγκόσμιο εμπόριο και να πυροδοτήσει εμπορικούς πολέμους» αναφέρεται σε πρόσφατο note της γερμανικής τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης