Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Οι διεθνείς επενδυτές εγκαταλείπουν άρον - άρον τα ομόλογα μετά τη νίκη του Trump

FT: Οι διεθνείς επενδυτές εγκαταλείπουν άρον - άρον τα ομόλογα μετά τη νίκη του Trump
Σύμφωνα με τους Financial Times, μεταξύ των επενδυτών επικρατεί η εκτίμηση ότι ο πληθωρισμός θα ενισχυθεί λόγω των πολιτικών του Trump
Οι διεθνείς επενδυτές παρατάνε τα κρατικά ομόλογα, περιορίζοντας την έκθεση τους σε αυτά, λόγω της πεποίθησης ότι μια προεδρία του Donald Trump θα ενισχύσει τον πληθωρισμό, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.
«Η προοπτική για νέα φορολογικά κίνητρα από τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει αυξήσει την πεποίθηση μας ότι η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς θα φτάσει στο 2,5% το 2017, πιθανότατα πολύ γρηγορότερα από ό,τι αναμενόταν» δήλωσε ο Francesco Garzarelli της Goldman Sachs.
«Είτε η προεδρία του Trump φέρει δημοσιονομικές δαπάνες είτε προστατευτισμό, πιστεύουμε ότι σε κάθε περίπτωση ο πληθωρισμός θα ενισχυθεί» επεσήμανε ο ίδιος.
Επισημαίνεται ότι οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων κινήθηκαν υψηλότερα στις ασιατικές αγορές κάτι που διατηρήθηκε νωρίς και στις αγορές του Λονδίνου και απλώθηκε σε όλη την αγορά των ομολόγων της ευρωζώνης.
Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, στην Ευρώπη, οι αποδόσεις του 10ετούς γερμανικού επέστρεψαν σε επίπεδα που δεν είχαμε δει ούτε το καλοκαίρι, ενώ των ισπανικών, των πορτογαλικών και ιταλικών κινήθηκαν επίσης υψηλότερα.
Επισημαίνεται ότι οι αποδόσεις κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση τις τιμές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης