Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Η κυβέρνηση είναι πολιτικά και κοινωνικά απομονωμένη - Η χώρα δεν έχει χρόνο για χάσιμο

Γεννηματά: Η κυβέρνηση είναι πολιτικά και κοινωνικά απομονωμένη - Η χώρα δεν έχει χρόνο για χάσιμο
«Το λάδι στο καντήλι των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σώνεται», ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά
«Η Κυβέρνηση βρίσκεται σε μόνιμη δυσκολία από τότε που ανέλαβε την εξουσία, γιατί βρίσκεται διαρκώς αντιμέτωπη με τα ψέματα και τις απίστευτες υποσχέσεις που έχει δώσει στους πολίτες», τόνισε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Βραδυνή της Κυριακής», η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φ. Γεννηματά.
Κατά την ίδια, η κυβέρνηση «δεν τόλμησε ποτέ να πει την αλήθεια.
Τώρα είναι πολιτικά και κοινωνικά απομονωμένη.
Αντιμετωπίζει όχι μόνο την δυσαρέσκεια αλλά και την οργή πλέον των πολιτών που διαρκώς διογκώνεται.
«Το λάδι στο καντήλι των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σώνεται»!».
Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, «το μεγάλο μέτωπο που έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ είναι με την κοινωνία που εξαπάτησε και με το δημόσιο συμφέρον που είναι φανερό ότι δεν μπορεί να υπηρετήσει.
Αυτά τα μέτωπα δεν κλείνουν με εναλλαγές προσώπων και ανούσιους επικοινωνιακούς συμβολισμούς μήπως κερδίσουν λίγο ακόμα χρόνο στην εξουσία.
Όμως η χώρα δεν έχει χρόνο για χάσιμο.
Και όσο προσπαθεί να κερδίσει χρόνο η κυβέρνηση, τόσο η χώρα χάνει πολύτιμο χρόνο για να βγει επιτέλους από την κρίση και τα μνημόνια».
Σε ερώτηση για το αν η Δημοκρατική Συμπαράταξη  επιδιώκει να γίνει ο τρίτος πόλος, , η κ. Γεννηματά τόνισε ότι «η προοπτική είναι θετική» και συμπλήρωσε πως «ο κόσμος που πίστεψε στα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» τώρα αντιλαμβάνεται το μέγεθος της πολιτικής απάτης του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ και επιστρέφει σταδιακά στο φυσικό πολιτικό του χώρο.
Το χώρο της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης που σύντομα θα αποτελέσει τον εναλλακτικό πόλο προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας».
Για τo θέμα των τηλεοπτικών αδειών, αφού ανέφερε πως «η σταθερή και συνεπής μας θέση, η πίεση και η επιμονή μας έφεραν αποτελέσματα.
Υποχρέωσαν την Κυβέρνηση να αναδιπλωθεί και να καταργήσει τις αντισυνταγματικές διατάξεις», υπογράμμισε ότι «η  Κυβέρνηση αναγκάστηκε να επαναφέρει στο ΕΣΡ τον αποφασιστικό του ρόλο.
Εμείς, ως Δημοκρατική Συμπαράταξη όταν μιλάμε για την ανάγκη ρύθμισης του τηλεοπτικού τοπίου, το εννοούμε απόλυτα.
Χωρίς εκπτώσεις σε θέματα αρχών και με απόλυτη τήρηση των κανόνων διαφάνειας με ευθύνη της ανεξάρτητης αρχής όπως ορίζει το Σύνταγμα.
Δεν ψάχνουμε ούτε εφευρίσκουμε δικαιολογίες και προσκόμματα προκειμένου να παραπέμψουμε το θέμα στις καλένδες, ούτε θα παράσχουμε άλλοθι στον κ. Παππά να συνεχίσει τις αυθαιρεσίες του και στην κυβέρνηση τις μεθοδεύσεις για έλεγχο της ενημέρωσης.
Η ξεκάθαρη στάση μας οδήγησε εξάλλου σε αναδίπλωση και τη ΝΔ».
Σχετικά με τη διαπραγμάτευση, η κ. Γεννηματά σημείωσε πως «έχει αποδειχθεί ότι κάθε φορά που αυτή η κυβέρνηση «διαπραγματεύεται» υποχωρεί σε όλα άνευ όρων. Η αλήθεια είναι πως κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ ΑΝΕΛ έχει ήδη υπογράψει και έχει δεσμευτεί σε όλα αυτά τα σκληρά αντικοινωνικά μέτρα που ήδη εφαρμόζει όπως και στα νέα που ζητούν, ή για την ακρίβεια απαιτούν οι δανειστές να εφαρμοστούν, στα πλαίσια της συμφωνίας του 3ου μνημονίου».
Όπως είπε, «θα αντισταθούμε σθεναρά σε αυτή την καταστροφική για την κοινωνία, τους εργαζόμενους και τα εργασιακά τους δικαιώματα πολιτική της κυβέρνησης».
Υπενθύμισε ότι «εξ αρχής είχαμε εναντιωθεί και είχαμε προειδοποιήσει τον κ. Τσίπρα για τις συνέπειες των επιλογών του.
Εμείς πιστεύουμε στην ανάπτυξη και σε ένα κράτος φιλικό στις επενδύσεις κι έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις γι αυτό.
Όρος όμως και προϋπόθεση για την οικονομική ανασυγκρότηση αποτελεί για μας η ενίσχυση της ασφάλειας στην αγορά εργασίας.
Όλα τα μηνύματα που έρχονται από όλο τον κόσμο δείχνουν ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι η κοινωνική ανασφάλεια».
Μιλώντας για τη νέα υπουργό Εργασίας, κ. Αχτσιόγλου , μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «αν η νέα υπουργός σκοπεύει, όπως λέει, να συνεχίσει το έργο του προκατόχου της κ. Κατρούγκαλου, αυτό δεν είναι υπόσχεση αλλά απειλή!
Νέα απειλή κατά των συντάξεων, νέα απειλή για ζούγκλα στην αγορά εργασίας».
Για την απομάκρυνση του Ν. Φίλη από το Υπουργείο Παιδείας, η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι «ο κ. Φίλης ξεθεμέλιωσε κάθε προοδευτική μεταρρύθμιση που έγινε στην παιδεία τα τελευταία χρόνια.
Όμως ο κ. Τσίπρας τον είχε πριν λίγες βδομάδες βαθμολογήσει με άριστα.
Ο δε κ. Φίλης μετά την αντικατάστασή του κατήγγειλε πως ο πρωθυπουργός τον απέπεμψε κατόπιν απαιτήσεως του Αρχιεπισκόπου, εξαπολύοντας μάλιστα πρωτοφανή ολομέτωπη επίθεση στον κ. Ιερώνυμο.
Στην πραγματικότητα όμως οι κατηγορίες αφορούσαν τον κ. Τσίπρα προσωπικά. Τίθενται λοιπόν εδώ μείζονα πολιτικά και ηθικά ζητήματα τα οποία ο κ. Τσίπρας οφείλει να απαντήσει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης