Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμμένος: Προϋπόθεση για να υπάρχει η κυβέρνηση ήταν να μη διαταραχθούν οι σχέσεις με την Ορθοδοξία

Καμμένος: Προϋπόθεση για να υπάρχει η κυβέρνηση ήταν να μη διαταραχθούν οι σχέσεις με την Ορθοδοξία
Δεν έπαιξα ρόλο στην απομάκρυνσή Φίλη, άφησα τον πρωθυπουργό να αποφασίσει 
«Προϋπόθεση για να υπάρχει αυτή η κυβέρνηση ήταν να μη διαταραχθούν οι σχέσεις με την Ορθοδοξία» δήλωσε ξεκάθαρα ο Πάνος Καμμένος σε τηλεοπτική του συνέντευξη αφήνοντας να διαφανεί ο ρόλος που έπαιξε στην απομάκρυνση του Νίκου Φίλη από το υπουργείο Παιδείας.
Ερωτηθείς για το εάν θεωρεί τον εαυτό του υπεύθυνο για το «άδειασμα» Φίλη από την Κυβέρνηση ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τόνισε ότι «ο Νίκος Φίλης ήταν ένας καλός υπουργός Παιδείας, καθώς ήταν η πρώτη φορά που άνοιξαν τα σχολεία με δασκάλους και καθηγητές στην ώρα τους, όμως διαφωνούσε πάντα μαζί του σε θέματα ορθοδοξίας και εκκλησίας».
«Διαφωνώ κάθετα ιδεολογικά, στις σχέσεις του με την εκκλησία.
Προσπάθησα να του το περάσω αυτό και να ''εξηγηθούμε''.
Είναι σεβαστές οι δικές του απόψεις» υποστήριξε ο Πάνος Καμμένος.
Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση καθώς του έγιναν προτάσεις για άλλα υπουργεία.
«Δεν έπαιξα ρόλο στην απομάκρυνσή του», συμπλήρωσε, αναφέροντας ότι έκανε τις προτάσεις του για τον ανασχηματισμό και «άφησα τον πρωθυπουργό να αποφασίσει γιατί αυτός έχει την ευθύνη».

Οχι άλλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις 

Το 2019 στις εκλογές δεν θα υπάρχουν ερωτήσεις για μισθούς και συντάξεις είπε ο Πάνος Καμμένος, ενώ δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.
«Στόχος μας είναι να τελειώσει σύντομα η διαπραγμάτευση για να προχωρήσουμε σε επενδύσεις» υποστήριξε.
Αναφερόμενος στην πικρία της Μαρίνας Χρυσοβελώνη από την απομάκρυνσή της από την κυβέρνηση, η οποία έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά της, επειδή δεν ενημερώθηκε για αυτό από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ο κ Καμμένος υποστήριξε πως «κακώς πικράθηκε». Συνεννοήθηκα με τον κ. Τσίπρα όταν ήμουν στην Τζακάρτα και μπήκα στο αεροπλάνο για πτήση 9 ωρών.
Δεν μπορούσα να επικοινωνήσω ούτε με τον πρωθυπουργό για να μάθω τις τελικές αποφάσεις του, ούτε να ενημερώσω την κ. Χρυσοβελώνη», είπε ο υπουργός Άμυνας.
«Ήταν εξαιρετική υπουργός, βοήθησε τους ΑΝΕΛ, δεν είχα κανένα παράπονο», πρόσθεσε μιλώντας για την κ. Χρυσοβελώνη. «Υπήρχαν προτεραιότητες, να γίνουν αλλαγές με νέα πρόσωπα», συμπλήρωσε, ενώ παρατήρησε πως «ήμουν εκλεγμένος χωρίς να πάρω θέσω ούτε υφυπουργού έως το 2007. περίμενα 14 χρόνια, χωρίς να δημιουργήσω πρόβλημα».
Παράλληλα, ανέφερε ότι στόχος του είναι όλοι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ να έχουν αναλάβει μία θέση στην κυβέρνηση έως το τέλος της τετραετίας, για να αποδείξουν το έργο τους όπως είπε.
"Οι ΑΝΕΛ δεν είναι ξενοδοχείο διανυκτερεύσεων", σχολίασε τέλος ο πρόεδρος του κόμματος σε ερώτηση για τον Νίκο Νικολόπουλο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης