Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανάμεικτη εικόνα στη Wall Street με νέο ιστορικό ρεκόρ Dow Jones - Κέρδη 0,20% του S&P 500

Ανάμεικτη εικόνα στη Wall Street με νέο ιστορικό ρεκόρ Dow Jones - Κέρδη 0,20% του S&P 500
Πτώση 0,81% παρουσίασε ο δείκτης Nasdaq Composite, κυρίως λόγω της υποχώρησης των τιμών των μετοχών FANG - Facebook, Amazon, Netflix και Alphabet (Google)
Η Wall Street συνέχισε και σήμερα Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 να θεωρεί θετική έκβαση για τις ΗΠΑ τον απροσδόκητο εκλογικό θρίαμβο του Ρεπουμπλικάνου προεδρικού υποψηφίου, Donald Trump, με τους περισσότερους δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης να παρουσιάζουν άνοδο και ιδιαίτερα τον Dow Jones Industrial Average (DJIA) να καταγράφει νέο ιστορικό ρεκόρ - ενδοσυνεδριακό και κλεισίματος - όλων των εποχών.
Αυτό που συνέβη σήμερα στην πραγματικότητα ήταν η έναρξη μιας αναδιάρθρωσης στη σύνθεση και στο προφίλ κινδύνου των μετοχικών χαρτοφυλακίων με βάση τα ανατρεπτικά οικονομικά δεδομένα - και τις αβεβαιότητες - που συνοδεύουν την εκλογή Trump, αντί μιας πολυαναμενόμενης νίκης της προεδρικής υποψήφιας των Δημοκρατικών, Hillary Clinton.
Την ηρεμία και αισιοδοξία στο επενδυτικό κλίμα φαίνεται πως προάγει μεταξύ άλλων ο συναινετικός και συμφιλιωτικός μετεκλογικός δημόσιος λόγος του Trump και της Clinton, αλλά και η φιλική μεταβίβαση εξουσίας που σχεδιάζει ο νυν πρόεδρος, (Δημοκρατικός) Barack Obama, προς τον μεγάλο νικητή των προχθεσινών εκλογών στις ΗΠΑ.
Μικρά κέρδη 0,20% κατέγραψε ο δείκτης S&P 500, για να ανέλθει στις 2.167,48 μονάδες, μετά από ισχυρή άνοδο κατά 3,7% του τραπεζικού δείκτη.
Ο δείκτης DJIA κατέγραψε νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ στις 18.873,60 μονάδες, για να κλείσει τελικά στο νέο ιστορικό ρεκόρ όλων των εποχών των 18.807,88 μονάδων, με κέρδη 218,19 μονάδων ή 1,17%, έχοντας διακυμανθεί ενδοσυνεδριακά μεταξύ 18.603,14 και 18.873,66 μονάδων.
Πτώση 0,81% παρουσίασε ο δείκτης Nasdaq Composite, για να υποχωρήσει στις 5.208,80 μονάδες, κυρίως λόγω της υποχώρησης των τιμών των μετοχών FANG - Facebook, Amazon, Netflix και Alphabet (Google) - οι οποίες αντιδρούν αρνητικά απέναντι στο ενδεχόμενο αύξησης των παρεμβατικών επιτοκίων της Federal Reserve.
Μικρά κέρδη 0,42% πραγματοποίησε η τιμή του ADR (American Depositary Receipt) της Εθνικής Τραπέζης, για να βελτιωθεί στα 0,206 δολάρια ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης