Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τον 10πλασιασμό των συναλλαγματικών πράξεων σε δολάρια προκάλεσε η συνειδητοποίηση της νίκης Trump

Τον 10πλασιασμό των συναλλαγματικών πράξεων σε δολάρια προκάλεσε η συνειδητοποίηση της νίκης Trump
Με τα πρώτα σημάδια επικράτησης του Trump έναντι της Clinton, οι συναλλαγματικές πράξεις στο ζεύγος δολάριο-μεξικανικό πέσο αυξήθηκαν 63 φορές τον μέσο όρο τους
Τον δεκαπλασιασμό του μέσου (φυσιολογικού) αριθμού συναλλαγών στη διεθνή αγορά συναλλάγματος σε δολάρια και στα σημαντικότερα άλλα ξένα νομίσματα, προκάλεσαν τα πρώτα ξεκάθαρα σημάδια νίκης του Ρεπουμπλικάνου Donald Trump έναντι της Δημοκρατικής Hillary Clinton στη «μάχη» για την προεδρία των ΗΠΑ, τα ξημερώματα της 9ης Νοεμβρίου 2016.
Αυτό αναφέρει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters επικαλούμενο στοιχεία του συστήματος εκκαθάρισης συναλλαγματικών συναλλαγών CLS, το οποίο εκκαθαρίζει γιγαντιαίο ποσοστό άνω του 90% όλων των αντίστοιχων συναλλαγών διεθνώς, συνολικής αξίας 5 τρισ. δολαρίων ημερησίως.
Σύμφωνα με το CLS, ιδιαίτερα μεταξύ 5 και 6 ώρα Ελλάδος το πρωί σήμερα, η αξία των συναλλαγών του δολαρίου έναντι του μεξικανικού πέσο - που αποτέλεσε το «βαρόμετρο» της προεκλογικής δημοτικότητας του Trump, αλλά και βασικό εργαλείο αντιστάθμισης συναλλαγματικού κινδύνου από τον κίνδυνο των προεδρικών εκλογών - αυξήθηκε κατά 63 φορές τον μέσο όρο για τη συγκεκριμένη ώρα, κατά τη διάρκεια της οποίας μόνον οι ασιατικές αγορές είναι ανοιχτές.
Την ίδια ώρα, καταγράφηκαν δεκαπλάσιες του μέσου όρου συναλλαγές στο συναλλαγματικό ζευγάρι ευρώ-δολάριο, εννεαπλάσιες στο ζευγάρι δολάριο-γιέν και πενταπλάσιες στο ζευγάρι στερλίνα-δολάριο.
Όπως είναι λογικό, οι τεράστιες αυτές αυξήσεις στον αριθμό των συναλλαγματικών πράξεων δίνουν ώθηση στα κέρδη των μεγάλων τραπεζών και πλατφορμών συναλλάγματος, όπως συνέβη αντίστοιχα στον απόηχο της επικράτησης του Brexit στο ιστορικό βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης