Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: Το ενδεχόμενο ενός εμπορικού πολέμου το 2017 ενισχύει τους καθοδικούς κινδύνους για την παγκόσμια ανάπτυξη

Rabobank: Το ενδεχόμενο ενός εμπορικού πολέμου το 2017 ενισχύει τους καθοδικούς κινδύνους για την παγκόσμια ανάπτυξη
Σύμφωνα με την Rabobank, οι εμπορικές πολιτικές του Trump αναμένεται να έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο από τη δημοσιονομική πολιτική του
Οι προσδοκίες από την προεδρία του Donald Trump έχουν μειώσει τις προσδοκίες των αγορών για αύξηση των επιτοκίων από τη Fed, σύμφωνα με ανάλυση της Rabobank.
Όπως αναφέρεται, πλέον οι πιθανότητες για αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο του 2016 ανέρχονται στο 54% από το 80% που ήταν χθες (8/11/2016).
«Πράγματι, το ενδεχόμενο ενός εμπορικού πολέμου το 2017 ενισχύει τους καθοδικούς κινδύνους για την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ αλλά και την παγκόσμια οικονομία για τον επόμενο χρόνο (2017).
Οι εμπορικές πολιτικές του Trump είναι πιθανό να έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στην αγορά απ' ό,τι οι δημοσιονομικές πολιτικές του.
«Εάν αποφασίσει να επιβάλλει προστατευτικά μέτρα κατά της Κίνας και του Μεξικό, η Inauguration Day (η ημέρα που αναλαμβάνει επισήμως καθήκοντα ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ) αναμένεται να είναι η αρχή επεισοδίων risk-off στις αγορές» αναφέρεται στην ίδια ανάλυση.
«Οι αγορές θα στραφούν σε κατάσταση risk on εάν το παιχνίδι του εμπορικού πολέμου καταλήξει σε ένα Reagan ή Bush σενάριο.
Ωστόσο, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ύφεσης, αν το παιχνίδι τελειώσει με εμπορικό πόλεμο, πιέζοντας τις τιμές των μετοχών και των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων για μια ένα παρατεταμένο χρονικό διάστημα.
Σε αυτή την περίπτωση, τα δημοσιονομικά μέτρα θα μπορούσε να περιορίσουν κάπως την ύφεση» αναφέρεται στην ίδια ανάλυση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης