Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Αυτοί είναι οι επικρατέστεροι για το οικονομικό επιτελείο του Trump - Υποψήφιος και ο Ross

FT: Αυτοί είναι οι επικρατέστεροι για το οικονομικό επιτελείο του Trump - Υποψήφιος και ο Ross
Μεταξύ αυτών που προαλείφονται για κορυφαίες οικονομικές θέσεις είναι ο Steven Mnuchin, πρώην ανώτατο στέλεχος της Goldman Sachs και ο επενδυτής Wilbur Ross, μεγαλομέτοχος στην Eurobank
Αν και στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του έκανε συχνά επιθέσεις κατά της Wall Street και μεγάλων επιχειρήσεων, ο Donald Trump είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό οικονομικές και επιχειρηματικές προσωπικότητες, καθώς ετοιμάζεται να συγκροτήσει την ομάδα του στον Λευκό Οίκο, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.
Μεταξύ αυτών που προαλείφονται για κορυφαίες οικονομικές θέσεις είναι ο Steven Mnuchin, πρώην ανώτατο στέλεχος της Goldman Sachs, που αναφέρεται συχνά ως πιθανός υπουργός Οικονομικών, και ο επενδυτής Wilbur Ross, μεγαλομέτοχος στην Eurobank.
Ο συντηρητικός αρθρογράφος, Λόρενς Κάντλοου, πρώην αξιωματούχος στον Λευκό Οίκο επί Reagan που είχε εργασθεί ως επικεφαλής οικονομολόγος στη Bear Stearns, είναι ένα άλλο μέλος της προεκλογικής ομάδας του Trump, όπως και ο Steve Moore, οικονομολόγος στο συντηρητικό ίδρυμα Heritage που βοήθησε τον Τραμπ στη διαμόρφωση των φορολογικών του σχεδίων.
Ο Τrump έχει χαιρετίσει τις διασυνδέσεις του με την Wall Street, παρά την εκστρατεία του κατά της επιχειρηματικής και πολιτικής ελίτ της χώρας.
«Γνωρίζω τους πιο έξυπνους τύπους της Wall Street.
Γνωρίζω τους καλύτερους διαπραγματευτές μας. Γνωρίζω τους υπερεκτιμημένους τύπους, τους υποεκτιμημένους τύπους, τους τύπους που κανείς δεν έχει ακούσει ποτέ ότι είναι εξαιρετικοί, ότι είναι μεγάλοι», είχε δηλώσει σε ομιλία που έκανε τον Ιούνιο, προσθέτοντας: «Θα χρησιμοποιήσουμε τους ανθρώπους αυτούς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης