Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η διεθνής αγορά συναλλάγματος «ψηφίζει» Clinton - Ενίσχυση δολαρίου έναντι ιαπωνικού γιέν και ελβετικού φράγκου

Η διεθνής αγορά συναλλάγματος «ψηφίζει» Clinton - Ενίσχυση δολαρίου έναντι ιαπωνικού γιέν και ελβετικού φράγκου
Σήμερα το δολάριο ΗΠΑ δεν καταγράφει μεγάλες διακυμάνσεις στη διεθνή αγορά συναλλάγματος, αντίθετα από τη χθεσινή ενίσχυση του δολαριακού δείκτη κατά 0,75%
Επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ θα είναι η Hillary Clinton του Δημοκρατικού κόμματος, αν βασιστούμε στη συμπεριφορά των επενδυτών της διεθνούς αγοράς συναλλάγματος σήμερα 8 Νοεμβρίου 2016 - ημέρα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών - οι οποίοι οδήγησαν σε μικρή ενίσχυση το δολάριο ΗΠΑ έναντι των «ασφαλών καταφυγίων» του ιαπωνικού γιέν και του ελβετικού φράγκου.
Οι αγορές από καιρό αναμένουν νίκη της Clinton, κατά συνέπεια όσο επιδεικνύουν ήπιες, προβλέψιμες αντιδράσεις τις λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση των επισήμων αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών, αυτό σημαίνει ότι δεν ανησυχούν για τυχόν εκλογική νίκη του Donald Trump.
Σε κάθε περίπτωση, σήμερα το δολάριο ΗΠΑ δεν καταγράφει μεγάλες διακυμάνσεις στη διεθνή αγορά συναλλάγματος, αντίθετα από τη χθεσινή ενίσχυση του δολαριακού δείκτη κατά 0,75%, που περιλαμβάνει ένα «καλάθι» έξι ισχυρών ξένων νομισμάτων.
Ο ίδιος δείκτης σήμερα παρέμεινε οριακά αμετάβλητος, με το δολάριο να ενισχύεται έναντι του ιαπωνικού νομίσματος κατά 0,35% μέχρι τα 104,835 γιέν, με ασθενέστερο επίπεδο ημέρας τα 104,296 γιέν.
Το αμερικανικό νόμισμα ενισχύθηκε οριακά κατά 0,15% έναντι του ελβετικού, για να ανέλθει μέχρι τα 0,97735 φράγκα.
Το ευρώ διακυμάνθηκε σήμερα μεταξύ 1,10298 και 1,10671 δολαρίων ΗΠΑ, με τη στερλίνα να λαμβάνει τιμές μεταξύ 1,23610 και 1,24403 δολαρίων.
Πάντως, η γενικότερη αίσθηση στην αγορά συναλλάγματος, είναι ότι ακόμα και μια νίκη-έκπληξη του Trump δεν θα προκαλούσε απώλειες στο δολάριο αντίστοιχες με αυτές της στερλίνας (-10%) μετά την επικράτηση του Brexit στο ιστορικό βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης