Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουλάχιστον 15,5 εκατ. θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν στις ΗΠΑ την περίοδο διακυβέρνησης του Obama

Τουλάχιστον 15,5 εκατ. θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν στις ΗΠΑ την περίοδο διακυβέρνησης του Obama
Μόνο τον Οκτώβριο του 2016 δημιουργήθηκαν στην ισχυρότερη οικονομία του κόσμου 142.000 θέσεις εργασίας
Τουλάχιστον 15,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν στον ιδιωτικό τομέα τους τελευταίους 76 μήνες στις Ηνωμένες Πολιτείες, επί προεδρίας Barack Obama.
Μόνο τον Οκτώβριο του 2016, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του αρμόδιου υπουργείου Εργασίας που επικαλείται παρακάτω και ο Λευκός Οίκος, δημιουργήθηκαν στην ισχυρότερη οικονομία του κόσμου 142.000 θέσεις εργασίας…
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως ο νυν πλανητάρχης συσσώρευσε ένα υπέρογκο χρέος τα τελευταία χρόνια, το οποίο απειλεί να λυγίσει την αμερικανική οικονομία.
Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, ο κ.Obama ευνοήθηκε και από κάποιες ιδιαίτερες συγκυρίες όπως τα χαμηλά επιτόκια της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών (Federal Reserve, Fed) στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008, καταφέρνοντας έτσι να κρατήσει χαμηλά τις αποδόσεις στα ομόλογα.
Σε συνδυασμό και με την αυξημένη όρεξη των επενδυτών (κυρίως από την Κίνα) για κρατικά ομόλογα, το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ αυξήθηκε στα 14 τρισ. δολάρια το 2016, ένα ποσό διπλάσιο από αυτό του 2009, όταν ο Δημοκρατικός Πρόεδρος ανέλαβε την εξουσία.
Μάλιστα, με βάση την ανάπτυξη στην οποία προσβλέπει η Ουάσινγκτον για την οικονομία, το δημόσιο χρέος αναμένεται να εκτοξευθεί τα επόμενα χρόνια.
Ταυτόχρονα, θα υπάρξει αύξηση και στα επιτόκια, ενώ σε αρνητική κατεύθυνση θα κινηθεί και το έλλειμμα στον προϋπολογισμό.

Αναλυτικότερα:







www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης