Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρά κέρδη στη Wall Street, λόγω αισιοδοξίας για επικράτηση Clinton στις εκλογές

Ισχυρά κέρδη στη Wall Street, λόγω αισιοδοξίας για επικράτηση Clinton στις εκλογές
Στις 2.118,49 μονάδες βρίσκεται ο δείκτης-βαρόμετρο S&P 500, σημειώνοντας άνοδο 1,60%
Ισχυρά κέρδη καταγράφουν στην εκκίνηση της σημερινής, Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, συνεδρίασης οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να «στοιχηματίζουν» πως οι αυριανές κάλπες στις ΗΠΑ θα αναδείξουν νικήτρια την υποψήφια των Δημοκρατικών Hillary Clinton.
Μετά την απόφαση του FBI να ολοκληρώσει χωρίς κατηγορίες κατά της Clinton την έρευνα της υπόθεσης γύρω από την ηλεκτρονική αλληλογραφία της (e-mails), αλλά και με βάση το δημοσκοπικό προβάδισμα που απολαμβάνει η υποψήφια μία ημέρα πριν την κρίσιμη ημερομηνία, οι επενδυτές εμφανίζονται αισιόδοξοι πως στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ θα βρεθεί για πρώτη φορά γυναίκα.
Σε κάθε περίπτωση, το ενδεχόμενο επανάληψης του Brexit - που όλες οι δημοσκοπήσεις και εταιρείες στοιχημάτων έδιναν αντίθετο αποτέλεσμα - δεν έχει αποκλειστεί.
Αναλυτές έχουν προειδοποιήσει για επικείμενη πτώση στις αμερικανικές αγορές, εφόσον νικητής αναδειχθεί τελικά ο Donald Trump, υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων.
Ωστόσο, οι δείκτες σήμερα δεν αποτιμούν καθόλου το ενδεχόμενο, αλλά - αντιθέτως - προεξοφλούν νίκη Clinton.
Αναλυτικότερα, άνοδο 1,48% ή 264,35 μονάδων καταγράφει ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, που διαμορφώνεται στις 18.152,63 μονάδες.
Κέρδη 1,76% πετυχαίνει ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, στις 5.135,26 μονάδες.
Στις 2.118,49 μονάδες βρίσκεται ο δείκτης-βαρόμετρο S&P 500, σημειώνοντας άνοδο 1,60%.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης