Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αποκάλυψη: Γιατί δεν έχουν πληρωθεί οι δύο μισθοί στο Mega - Ποια είναι η πραγματικότητα;

Αποκάλυψη: Γιατί δεν έχουν πληρωθεί οι δύο μισθοί στο Mega - Ποια είναι η πραγματικότητα;
Η αναπάντητη επιστολών των τραπεζών προς τη διοίκηση του σταθμού και το παρασκήνιο
Την ώρα που διακινούνται διάφορα σενάρια ότι έχει την ευθύνη η τάδε τράπεζα ή ότι συμφώνησαν όλες οι τράπεζες που δεν έχουν καταβληθεί δύο μισθοί στους εργαζόμενους του Mega η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.
Οι τράπεζες από την προηγούμενη εβδομάδα απέστειλαν επιστολή προς τους μετόχους και έχοντες ουσιαστικά την ευθύνη της διοίκησης του τηλεοπτικού σταθμού με την οποία πρότειναν να αποδεσμευτούν τιμολόγια factoring ύψους 2 εκ Ευρώ και στη συνέχεια άλλα 500 χιλιάδες Ευρώ υπό τις εξής προϋποθέσεις:
Πρώτον να δεσμευτούν εγγράφως οι μέτοχοι ότι όλα τα χρήματα θα κατευθυνθούν για την πληρωμή δύο μισθών αλλά και υποχρεώσεων έναντι εργαζομένων που προκύπτουν από δικαστικές.
Δεύτερον να δοθούν ενέχυρο στις τράπεζες οι μετοχές που έχει η Τηλέτυπος στη Digea και
Τρίτον η σύμβαση ενεχύρου επί της ταινιοθήκης που αφορά σε πρόγραμμα που έχει παραχθεί έως και το 2011 να επεκταθεί μέχρι σήμερα.
Μέχρι την Παρασκευή το απόγευμα δεν είχε φτάσει απάντηση στις πιστώτριες τράπεζες με αποτέλεσμα να υπάρχει σύγχυση.
Η καθυστέρηση απάντησης στις τράπεζες προκάλεσε συζήτηση και μεταξύ των τραπεζών που αναζήτησαν τρόπους ώστε να καταβάλλουν τα χρήματα απευθείας στους εργαζόμενους.
Παρά το γεγονός ότι υπήρξαν τράπεζες που ήταν θετικές στη συνέχεια υπήρξε προβληματισμός για το γεγονός ότι οι τράπεζες έχουν τον κίνδυνο να καταβάλλουν χρήματα στο προσωπικό χωρίς να μπορούν να ελέγξουν την αξιοπιστία των στοιχείων που θα τους δίνονταν από το Mega γεγονός που δημιουργούσε κινδύνους για νομικές επιπλοκές.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης